Eğirdir Elmaspor 3. Lig’de

18 Nisan 2013 18:30

Voleybol Bölgesel Amatör Ligde Isparta Ceza İnfazspor ile Bölge Grup maçlarına kalan ve ilk olarak Afyon, daha sonra Muğla Üniversitesini zorlu geçen maçın ardından mağlup ederek Final maçı oynamaya hak kazanan Eğirdir Elma Spor Voleybol takımı diğer gruptan Lider olarak Finale kalmayı başaran yine Isparta takımı Ceza İnfaz Spor ile Burdur Gazi Atatürk Spor salonunda karşılaştılar.

İşlerinin yoğunluğu nedeniyle şimdiye kadar hiçbir karşılaşmaya gelemeyen Elma Spor’un  Başkanı İşadamı Atilla Önal’da tribünlerde yerini alarak bu önemli maçta takımı yalnız bırakmadı.

Karşılaşmaya Eğirdir’den yaklaşık 100 kişilik bir taraftar topluluğu katılarak destek verdi. Voleybol İl Temsilcisi Tevfik Akar’da maçı izledi. Maçtan önce Eğirdir’den getirilen kasalarla Elmalar seyircilere dağıtıldı ve Eğirdir Elmasının reklamı yapıldı.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaşar ve Sönmez Kebap Sahibi Kazım Uçar’da son setin bitiminde gelerek Şampiyonluk kutlamasına dahil oldular. Elmaspor Başkanı Atilla Önal ve Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere tüm sporcuları tebrik eden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral takıma 3. Lig’de de destek vereceğini söyledi.

Final maçı öncesi sporcuları motive eden Takım Antrenörü Ahmet Özkoç artık hedefimizin son noktasına geldik, bu maçı alıp 3. Lig’e çıkmak istiyoruz, şimdiye kadar   gösterdiğiniz performansın daha fazlasını bu maçta göstermelisiniz, dedi.

Saat 12.00’de başlayan karşılaşmanın ilk setinde Isparta Ceza İnfaz Spor maça hızlı başlayarak farkı açtı, çabuk toparlanan Eğirdir Elma Spor zorlu ve çekişmeli geçen 1. seti 25-23 kazanmayı bildik. İkinci sette yine güçlü Isparta Ceza İnfaz Spor farkı açtı ve bu sette de sonradan toparlanan Elma Spor özellikle Mücahit ve Andaç’ın ataklarıyla bu setide 25-22 kazanmasını bildi. 2-0’lık bir skor avantajıyla üçüncü sete başlayan Eğirdir Elma Spor set avantajının verdiği rehavete yine kapılarak rakibinin farkı açmasına izin verdi, skor 16-8 iken tekrar toparlanan ve üst üste sayılar alan Eğirdir Elma Spor’umuz bu setide  25-24 kazanarak Şampiyonluğunu ilan etti ve 3. Lig’e yükselerek Eğirdir’e büyük bir guru yaşattı.

Maçtan sonra Başkan, yönetici, sporcu ve taraftarların coşkusu görülmeye değerdi.

Kulüp Başkanı Atilla Önal; ‘ Bu başarı bir kişinin başarısı değil, bu başarı hepimizin başarısı, bundan sonra daha güzel günler bizleri bekliyor. Tüm emeği geçenlere, sporcu ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum, bu şampiyonluğu tüm Eğirdir’e armağan ediyoruz, biz Eğirdir Elması’nın  ve Eğirdir’in tanıtımını yapmak için yola çıktık, 3. Lig ve Şampiyonluğumuz tüm Eğirdir’lilere hayırlı olsun.

Önce bölgesel ligde, sonra  bölge grup maçlarında başarılı olarak şampiyon olmamız gerçekten güzel. Çok mutluyum, mutluluğum memleketin sevgisi ve halkın sevgisi, yani onları mutlu edebiliyorsak işte budur bizim mutluluğumuz. Uyuyan güzeli uyandırmak istiyorduk, artık adım adım uyuyan güzel uyanıyor, şu seyirciye bak, ortak paydamız Eğirdir Elma Spor olmalı bundan sonra. Böyle tarihi anlar her zaman olmaz, bak sen bu tarihi anları yaşayanlardan birisin. Ben bu şampiyonlukta büyük emeği olan Kulüp Başkanımız Sayın Atilla Önal’a çok teşekkür ediyorum, o çok değerli bir insan. Yönetim Kuruluna ve özellikle kısa bir zamanda kurulmamıza rağmen uyum sorunu yaşamadan maçları kazanan sporcularıma, ve bu başarıdaki en büyük pay sahibi Eğirdir’lilere, taraftarlara çok teşekkür ediyoruz, yine programları olmasına rağmen Final maçı bitimine yetişen ve Burdur’a gelerek bize destek çıkan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Maçtan sonra Isparta Ceza İnfaz Spor Kulübü Yöneticileri ve Sporcularını tebrik eden başta Kulüp Başkanı Atilla Önal, Antrenör Ahmet Özkoç ve Eğirdir  Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral Isparta Voleybol Takımı olan Ceza İnfaz Spor yetkililerini ve sporcularını ayrı ayrı tebrik ettiler.

 

Bu haber 1913 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...