THK’dan Isparta’ya ‘yatırım’ müjdesi

27 Ağustos 2012 19:22

Teşvik dışı kalan Isparta’da yatırımların başka illere gittiği bu zamanda en büyük müjde Türk Hava Kurumu’ndan geldi. Genel Başkan Osman Yıldırım, THK olarak içinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Kolejin bulunacağı Havacılık Eğitim Kompleksi ile THK Meslek Yüksek Okulu’nu Isparta’ya açacaklarını açıkladı.

 Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, geçtiğimiz Cuma günü geldiği Isparta’da yatırım için önemli müjdeler verdi.

THK GENEL BAŞKANI OSMAN YILDIRIM’DAN ISPARTA’YA İKİ MÜJDE

Isparta’ya bölge toplantısı yapmak amacıyla gelen THK Genel Başkanı Osman Yıldırım  beraberinde THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, ile birlikte kurumun Isparta Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Zafer Çağlar ile görüştüler.

YILDIRIM; “THK EĞİTİM KOMPLEKSİNİ ISPARTA’YA KURACAĞIZ”

Daha sonra bir basın toplantısı yapan Genel Başkan Osman Yıldırım; “Isparta’ya müjdeli haberlerle geldim. Öncelikle şunu söyleyeyim ki, THK olarak içinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Kolejin bulunacağı Havacılık Eğitim Kompleksini Isparta’da konuşlandıracağız. Bu Isparta’ya birinci müjdem.

“THK MESLEK YÜKSEK OKULU’NU ISPARTA’YA AÇACAĞIZ”

İkincisi ise Türk Hava Kurulu Meslek Yüksek Okulu’nu da Isparta’ya açacağız. Her iki yatırım için de şuanda yer tespiti çalışmalarına başladık. Isparta Şubesi Başkanımız sayın Zafer Çağlar bey bu konuda gerekli kurumu ve kuruluşlarla görüşmelerini sürdürüyor. Muhtemelen 2013 yılının başlarından itibaren her iki yatırım için de temel atma aşamasına geleceğimizi düşünüyorum.

“BİZİM OKULDA İŞ GARANTİ”

Bizim açacağımız Meslek Yüksek Okulu’nun diğer Meslek Yüksek Okullardan  farkı ve özelliği şudur. Burada öğrenim gören öğrenciler daha okuldan mezun olmadan kurumumuza bağlı merkezlerde Teknisyen Yardımcısı olarak çalışmaya başlamalarıdır. Yani, iş garantili bir okuldur” dedi.

“HAVALİMANINA YAKIN BİR YERDE OLACAK”

Söz konusu yatırımların nereye yapılacağını da açıklayan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım; “Tabiki kurumumuzun konumu gereği doğal olarak Havalimanına yakın bir yerde bu yatırımları yapacağız. Yani, Isparta Süleyman Demirel Havalimanına yakın olacak. Bu okullar Havalimanı ile Isparta arasında adeta bir köprü niteliğinde olacak” dedi.

“ISPARTA’DAKİ UÇAK BAKIM HANGARINI

ULUSLARARASI DÜZEYE ÇIKARIYORUZ”

Isparta’daki Uçak Bakım Hangarı konusunda da açıklamalarda bulunan THK Genel Başkanı Yıldırım; “Havalimanının yanındaki Uçak Bakım Hangarı’nın % 66’sı kurumumuzundur. Şuanda orada ülke içindeki Uçakların bakımını, boyasını yapıyoruz. Hangarımızın uluslar arası sertifikalandırma çalışmalarımız sürüyor. Bu işlem yaklaşık bir ay sonra tamamlanacak ve muhtemelen Ekim ayından itibaren Dünya’nın tüm ülkelerinden gelen Uçakların bakım ve boyasını yapabileceğiz. Yani Hangarımız Uluslar arası bir boyuta ulaşmış ve bu şekilde hizmet vermeye başlayacak” dedi. 

Bu haber 866 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...