Gülistan Mahallesi’nde ‘Kutlu Doğum’ etkinliği

18 Nisan 2013 18:34

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Gülistan Camii Yaptırma-Yaşatma Derneği, Gülistan Mahalle Muhtarlığı ve Gülistan Camii Din Görevlilerince ortaklaşa kutlama programı düzenlendi.

Okunan Mevlidi Şerifi ile başlayan program, ‘Kutlu Doğumun Önemi’ hakkında verilen vaazla devam etti.      

Mahalle esnafının ve halkının yardımıyla programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Gülistan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Altın ve Gülistan Camii İmam-Hatibi Abdullah Selçuk; “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle geleneksel hale gelen bu güzel programı mahalleli olarak bu sene de düzenledik. Sağ olsun Sayın Valimiz geçen sen olduğu gibi bu yılda bizlerle birlikte oldu, Allah kendisinden razı olsun. Sayın Valimiz Isparta’nın her yerinde olduğu gibi bizim mahallede de çok seviliyor. Bizde kendisinden çok memnunuz” dediler.

Vali Memduh Oğuz’un mahalle olarak her etkinliklerine katıldığını belirten Gülistan Mahallesi Zühal Top; “Sayın Valimize mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Her etkinliğimizde bizlerle beraber oldu ve mahalleliyi dinleyerek istek ve arzularımıza cevap verdi” dedi.

Programa eşi Canan Oğuz ile birlikte katılan Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, herkesin arzu ettiği şekilde güzel bir program düzenlendiğini söyledi.

Etrafını saran bütün çocuklarla tek tek ilgilenen, onları dinleyen Vali Oğuz konuşmasına şu şekilde devam etti; “2013 yılındaki dünyanın haline, büyük şehirlerimizin haline bir bakın ve Isparta’nın şu güzelliğine de bir bakın…

Bizim dilimizde ‘Anonim’ diye bir kelime var. Yani herkesin sahibi olduğu anlamına gelen, herkesin ortak olduğu anlamına gelen bir kelime, işte buradaki gibi, burada sofranın sahibi mahallenin tamamı, katılanlarda mahallenin tamamı ve herkese açık bereketli bir sofra ve herkesin yüzünde kardeşlik, dostluk, selam merhaba. Yani Isparta’da meydana gelen şu güzellik dünyanın aradığı güzellik, o bakımdan bundan çok memnunuz.

Bakın ‘İlim Şehri Isparta’ diyoruz, gülün baş şehri Isparta diyoruz, gülistan mahallesi diyoruz, bütün bunlara çok güzel yakışan bir etkinlik, bundan kim memnun olmaz. Çocuklar memnun, büyükler memnun, fakir memnun, zengin memnun ve halkın tamamını mutlu eden bir hadise. Vatandaş devlet kaynaşmasını burada gördük.

Tabi zaman zaman istemediğimiz şeylerde oluyor. Burada geçenlerde bir hırsızlık hadisesinin olduğunu söylediler. Bizde hemen emniyet mensuplarını çağırdık, onlarda 24 saat içinde hırsızın tutuklanarak yakalandığını söylediler. Bundan da memnunuz. Yani biz huzur şehrinde huzuru bozacak hiçbir şeye de müsaade etmiyoruz. Emniyet teşkilatımızın başarılı çalışmalarına da teşekkür ediyorum. Daha da seri olacağız ve 24 saatte değil de 1 saate yakalayacak seviyeye geliriz inşallah” dedi.     

Program Isparta usulü Helva-Kabune ikramıyla sona erdi.

 

Bu haber 1030 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...