28 ülke ile dostluk köprüsü kuruluyor

18 Nisan 2013 18:37

Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği başkan ve derneğe gönül veren isimler, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Yurtdışından gelerek SDÜ’de öğrenimlerine devam eden 940 öğrencinin sıkıntı ve taleplerine yardımcı olan Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği temsilcileri, öğrencilerin de katılacağı ve 4-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında Hükümet Meydanı’nda yapılacak olan etkinlikler ile ilgili olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a bilgiler verdi ve etkinliğe davet etti.

Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Bülent Gezer, Başkan Yardımcısı Cavit Güleç, Kültürevi Derneği Başkanı Hakan Öztaş ve derneğe gönül veren İsmail Rüştü Çelik ile Mustafa Senirli derneğin genel yapısı ile ilgili bilgiler verdi.

Dernek adına etkinlik ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İsmail Rüştü Çelik, “Derneğin 4-5 Mayıs 2013 tarihinde Hükümet Meydanı’nda yapacakları etkinlik münasebetiyle sizleri ziyarete geldik. Bu etkinliğimiz geçtiğimiz yıl Halk Eğitim Merkezi’nde yapılmıştı. Bu yıl SDÜ’de okuyan 28 ülkenin öğrencilerinin katılımıyla yapılacak bir etkinlik olacak. Bu etkinlikte her ülkenin kültürel değerleri yansıtılacak. Bizim kültürümüzde burada aksettirilmeye çalışılacak. Bir dostluk köprüsü oluşturulması konusunda ciddi bir atılım söz konusu olacak. Karşılıklı etkileşim, bir kaynaşma ruhu yansıtılmaya çalışılacak. Bu etkinliğe sayın başkanımızın da katılımını arzu ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve bu yıl da daha da genişletilerek yapılacak etkinlikten ve Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği yöneticilerinin kendisini ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şunları söyledi:

“Bu konu ile ilgili olarak belediyemizin üzerine düşen görevleri yapmaya hazırız. Bu konuda istişareler yaptık. Bende bu etkinliğe katılacağım. Arkadaşlarımızın böyle bir faaliyeti yapmalarından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu etkinlikler toplumların birbirlerini tanımaları açısından oldukça önemli. Kendilerini destekliyorum, böyle bir çalışmadan dolayı da arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...