“14 KİLOMETRELİK DOSTLUK YOLUNU 6 YILDA BİTİRECEKLER”

22 Haziran 2021 18:19

                Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Isparta ziyaretinden sonra İyi Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, Bakanın açıklamalarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

                ‘’Isparta - Burdur arasına yapılacak 14 km’lik “Dostluk Yolu Projesi” adı verilen çift şerit yol yapımı için Ak Parti, bu seferde defalarca tören düzenlediği Burdur Dostluk yolunda  19 Haziran’da ilimizi ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’na da tören düzenlendi.

               Daha önce sayamadığımız kadar çok iktidar mensubu (Bakanlar, Başbakanlar) bu yolun inşaatı için  açıklamada bulunup verdikleri fotoğraflarla manşetlere çıktılar.

Hani bu yol 2020 ‘de bitecekti?

Bu yol bitecek diye ; Aralık 2020 için verilen proje tamamlanma tarihini, bizler ve Isparta halkı unutmuş değiliz. Fakat taahhüt edilen bu sürenin üzerinden,7 ay geçmesine rağmen hala yol ulaşıma açılmış değil. İktidar bu tarz şov kokan hareketlere döktüğü emeği, yol için dökseydi, yol çoktan tamamlanmış olurdu diye düşünmeden edemiyoruz. Bu sebeple iktidar sahiplerine şovu bırakıp yolu bitirmeye davet ediyoruz.

Sayın bakan; “Milletimizin konforunu güvenli yolculuğunu düşünerek 19 yılda Türkiye'nin yollarını en üst seviyelere getirdiğimiz ortada.” derken Isparta’nın, Antalya ve Konya gibi büyükşehirlere açılan Dereboğazı  ve Konya yolunun halâ bitmediğinin farkında değilmiş gibi davranmasını doğrusu yadırgadık.   

                Sayın Bakan konuşmasının devamında Konya ve Dereboğazı bölünmüş yolları için: “Isparta'da devam eden 4 karayolu projesinde de çalışmalarımız devam ediyor.” diyor. Yani bizlere kibarca bu yollar için daha çok bekleyeceksiniz diyor.

        Zaten AK Parti vekilleri de bizlere her seçimde bu yolları için

 hep müjdede kalan açıklamalar yapmadı mı? Yine;

        Burdur Dostluk yolunda yapılan törende, Sayın Bakan;

“ Isparta'da bölünmüş yol uzunluğu 2003'ten bu tarafa 226 km'ye çıkardık. Isparta'da devam eden 4 karayolu projesinde de çalışmalarımız devam ediyor.” diye seslendi.

Peki Bakan Beyin verdiği rakam doğru mu?

Bakan Beyin ; “19 yılda Türkiye'nin yollarını en üst seviyelere getirdiğimiz ortada” dediği Isparta’daki acı duruma bir göz atalım:

Bakan Bey; AK Parti döneminde 226 km bölünmüş yol yapıldığını  olduğunu söylüyor ama; Bakanlığın Karayolları Genel  Müdürlüğü sitesinde (tablo-1) de görüldüğü  gibi ;

*Isparta’ya yapılan bölünmüş yol 19 yılda 226 km değil 133,7 km’dir. Buna göre ;

*Isparta’ya bir yılda yapılan ortalama bölünmüş yol 7 km’dir.

        Şimdi de her sene müjde bitti bitiyor denilen  Isparta-Burdur Dostluk yolundaki durumu rakamlarla özetleyecek olursak:

Isparta Valiliği 2021 yatırım programındaki verilere göre:

Burdur Dostluk yolu;

*Başlama tarihi 2018 ;  Bitiş Tarihi 2024  (Yani 14 km yol tam 6 yılda bitecek.)

*Proje tutarı 2021 raiciyle 139 milyon 484 bin TL.

* 2021 yılına konan para 1.000 (bin)TL. (bkz:Isparta İli 2021 Yatırım Programı)

*Dostluk yolu için 2021’de bütçeye konan bin lira (Bu para Isparta’da bir aylık apart dairenin kirası bile değil…

(Konuyu birazda mizahi bir dille anlatacak olursak: Her halde bu yol verilen rakamlardan gidersek 139.000 yılda bitecek demektir. (şöyle ki: 139milyon) / 1.000 (bin TL) = 139.000)

 Bu varsayımı AK Parti milletvekillerinin Bakanların, Başbakanların; “Her seçim vaadinde Isparta Meydanlarında Dereboğazı yolu yapılacak, Konya yolu bitecek, Burdur Dostluk yolu bitecek” vaatlerine   şimdi de Sayın Bakanın “ Isparta'da devam eden 4 karayolu projesinde de çalışmalarımız devam ediyor.” sözlerini de eklersek bu yollar bitmez. Çünkü her yıl proje çalışmalarımız devam ediyor, sözlerini Isparta halkı duymaya alıştı. Ama , artık bu yolları İYİ parti iktidarı bitirecek diyebiliriz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.''

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1252 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...