"Eğirdir Barla yolunun 6 km´lik kısmı Karayolları ağına alınsın"

18 Nisan 2013 18:54

Göl kenarından devam eden Eğirdir Barla yolunda 6 kilometrelik kısmın Karayolları ağına alınmasını isteyen Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, her üç ayda bir yapılan İl koordinasyon Kurulu toplantılarında 4 yıldır sık sık dile getirdiği yol konusunu yeniden gündeme taşıdı. 

Isparta Valisi Memduh Oğuz’un başkanlığında İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Bölge Müdürleri ve İl Müdürlerinin katıldığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Başkan Özmeral’e Vali Memduh Oğuz destek çıkarak, “Barla- Isparta arası karayolunun göl kenarından Eğirdir’e ayrılan yolun önce adı konmalıdır. Bu yol köy yolu değildir. Yol güzergâhında köy yoktur. Belediye Başkanımızın devamlı dile getirdiği bu yolun yeniden değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.
Eğirdir İlçe Jandarma’dan başlayıp Altınkum Plajı tarafından Barla’ya giden 6 kilometrelik yolun yarısının Belediye sınırlarında kaldığını açıklayan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Barla - Eğirdir arası Karayolu güzergâhından resmi levhalara göre Eğirdir’e gelecek olanlar, Büyükgökçeli tarafından sola dönüş yapıp çok fazladan yol katedeceklerdir. Karayolu güzergâhı denildiğinde Miskinler Yokuşu kullanılacaktır. Barla tarafından göl kenarı yoldan Eğirdir’e gelirken veya Eğirdir’den Barla’ya giderken Miskinler Yokuşu kullanılarak 26 kilometre Karayolu katedilecektir. Hâlbuki bu güzergâh yerine 6 kilometre olan Belediye - Özel İdare sınırlarından geçen yol kullanılırsa hem enerji tasarrufu, hem de zaman bakımından tasarruf edilirken, ayrıca göl kenarının doyumsuz şahane manzaranın da zevkini vatandaşlar tatmış olacaktır. Karayolları ağına göre 26 kilometre olan yol yerine, Bedre Plajı yakınından Eğirdir’e bağlantı sağlayan kıyı yolu kullanılırsa 6 kilometreye düşüyor. Bir gün mutlaka bu yolun Karayolları ağına alınacağına, hatta turizm yolu olacağına yürekten inanıyorum. Bu yoldan kısa yol olarak İstanbul, Ankara’ya vasıtalar zaten gidip geliyor. Günde ikibine yakın vasıtanın üzerinde hareket ettiği bu 6 kilometrelik yolun şu anda çok büyük tehlikeleri de var. Fiîli olarak Karayolu gibi hizmet veren bu yoldan, vatandaşlarımızın yanısıra Askerlerin de Göl kenarındaki Karaburun’a eğitim için gidip geldikleri dikkate alınırsa yolun genişletilmesi, bakımı yanında mutlaka uçurumlu olan yol kıyılarına oto korkuluk yapılmalıdır.” ifadeleriyle gerçeği ortaya koydu.
Başkan Özmeral’in Karayolları ile ilgili isteklerinden bir diğeri de Şehir merkezinden ve Selçuklu eserleri Hızırbey Camiî, Kemerli Minare ile Dündar Bey Medresesi yanından geçen Karayolu’nun kaldırılarak şehir merkezini rahatsız etmeyecek şekilde bir çevre yolunun gelecek için planlaması oldu.
Başkan Özmeral, toplantıda Eğirdir Merkezden geçen yolun sıcak asfaltının bu yıl yapılacağının yeniden garantisini almak için konuyu açtı ve asfalt sözünü tekrar aldı.
Son olarak Başkan Özmeral, Isparta’dan Eğirdir’e girerken veya Eğirdir’den Isparta’ya giderken kullanılan Miskinler Yokuşu’nun çok önemli olduğunu belirterek, standartlara uygun hale getirilmesi, ıslah edilmesi için yeniden değerlendirilmesini talep etti.
Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Isparta Valisi Memduh Oğuz’un Barla Yolu konusunda açıkça desteklemesinden dolayı sevindiğini ifade etti.

 

 

Bu haber 2243 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...