Lise öğrencilerinden Şehitlerimize Ahde Vefa

30 Haziran 2021 16:27

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi öğrencileri, Tübitak 4006 Bilim Fuarında Ispartalı şehitlerimiz için özel bir proje hazırladılar.

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi tarafından “Tübitak 4006 Bilim Fuarı” düzenlendi. Okul Spor Salonunda açılışı yapılan Tübitak 4006 Bilim Fuarında 18 proje yer aldı.   Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi’ne giderek Ispartalı Şehitlerimizle ilgili bilgi ve dokümanlara ulaştılar.

Okulun girişinde ise Şehitlerimiz İçin özel bir bölü oluşturularak fotoğrafları yer aldı. Ayrıca Proje Danışma Şansal Aydın ile öğrenciler Zekiye Damla Gürdal, Fadime Nur Korkmaz ve Zeynep Koca tarafından “Şehitlerimiz” projesi hazırlandı.

                Öğrenciler, “Şehitlerimizin gün geçtikçe unutulduklarını fark ettik. Bunun üzerine araştırma yapmaya karar verdik. Gözlem yaptık, düşündük ve tartıştık. Bazı şehitlerimizin isimlerini ve haya hikayelerini çıkartarak ailelerine ziyarete gitmeyi, sınıfların panolarına şehitlerimizin hayat hikayelerin asarak şehitlerimizin fedakarlıklarını göstermeye, arkadaşlarımızın bu konuda bilinçlendirmesini sağlamaya çalışacağız” dediler.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1209 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...