“Isparta’nın muhafazakar kimliğiyle son derece canlı bir dini hayatı var”

18 Nisan 2013 19:01

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ konulu konferans vermek üzere ilimize gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ile birlikte Vali Oğuz’u ziyaret eden Başkan Yardımcısı Dr. Keleş, Isparta’nın Hz. Peygamberimizin remzi olan gül’ün üretildiği mübarek bir yer olduğunu söyledi.

Vali Memduh Oğuz’un Isparta’da çok güzel hizmetleri olduğunu belirten Dr. Keleş; “Öncelikle ben Sayın Valimize destek ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin elle tutulur, gözle görülür hizmetleri bizi çok memnun ediyor.

Zaten Isparta memleketimizin kadim İslam şehirlerinden birisi, İslami kimliğiyle, muhafazakar kimliğiyle son derece canlı bir dini hayatı var.

Bilindiği gibi gül Peygamber Efendimizin remzi, Isparta Peygamber Efendimizin remzini kendisine sembol yapmış bir şehir. Dolayısıyla Peygamber sevgisi zaten şehrin genlerine işlemiş vaziyette. Biz sadece bu sevgiden istifade etmek üzere buraya geldik” dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz ise; kutlu doğumun bir bayram coşkusu içerisinde kutlandığını söyledi.

Vali Oğuz konuşmasında; “Güzel bir vesileyle beraberiz. Peygamber Efendimizin kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında kendilerinden, ilimlerinden istifade edecek vilayetimiz.

Aslında milletimizin vicdanında, ta Süleyman Çelebi’den ve ondanda önce kutlu doğum zaten vardı. Bu kutlama, milletin öteden beri arzu ettiği, yaptığı, bir hadiseydi. Ama kutlu doğum haftası bir hafta içerisinde etkinliğe dönüştürülünce, milletin vicdanında hazır olan bu hissiyat, bir anda büyük bir kabul gördü. Şunu memnuniyetle görüyoruz ki, kutlu doğum haftası bir bayram haline geliyor.

Diyanet İşleri Reisliğimizin her sene önemli bir mevzuu ele alarak bu haftayı, evrensel bir mesaj haline getirmesi, hem Resulullhaın adının yüceltilmesi hem de İlahi Kelimetullah açısından önemli bir fırsat meydana getiriyor. Bizim bu fikriyatımız İslam Alemine de yayılır inşallah” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.           

Bu haber 1279 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...