“Isparta radyasyonda en güvenli İllerden biri”

18 Nisan 2013 19:05

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Ayhan Beydoğan, Türkiye’deki baz istasyonlarının dünya genelindeki istasyonlara göre 4 kat daha fazla güvenli olduğunu belirterek “Isparta’da yaptığımız ölçümlerde sınırın çok altında neticeler çıktı. İnsanlarımızın gönlü rahat olsun” dedi.

SDÜ Kültür Merkezinde ‘Güvenli İnternet ve Elektromanyetik Alanlar’ konulu konferans vermek üzere ilimize gelen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer ve ikinci Başkan Dr. Turgut Ayhan Beydoğan, Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti. Türkiye’deki düzenleyici 7 üst kuruldan bir tanesi olduklarını belirten Başkan Acarer, görevlerinin bilişim ve iletişim sektörünü düzenlemek ve anlaşmazlıklarda hakemlik yapmak olduğunu bildirdi.

BAZ İSTASYONLARIMIZ DÜNYAYA GÖRE 4 KAT DAHA GÜVENLİ

Öte yandan kamuoyunda baz istasyonları ile ilgili yanlış bir kanaatin geliştiğini belirten Kurulun ikinci Başkanı Dr. Turgut Ayhan Beydoğan ise Türkiye’deki baz istasyonlarının dünya genelindeki istasyonlara göre 4 kat daha fazla güvenli olduğunu söyledi. Beydoğan Isparta’da da ölçümlerin yapıldığını aktardı. Dr. Beydoğan “Bunların sağlık açısından zararlı olduğu, hatta radyasyon yaydığı gibi yanlış bir kanaat oluşuyor. Bunlarda kesinlikle radyasyon yayma söz konusu değil. Biz bu istasyonlarda yapmış olduğumuz ölçümlerde dünya standartlarını takip ediyoruz. Dünyada bunların elektromanyetik ışımayla ilgili 40 volt bölü metre gibi bir standart uygulanıyor. Biz bunun ¼’nü uyguluyoruz, yani bizim uyguladığımız orana dünya standartlarına göre 4 kat daha fazla güvenli kullanıyoruz. Yaptığımız ölçümlerden bir tanesi de Isparta’da yapıldı ve sınırın çok altında neticeler çıktı” dedi.

ISPARTA GELECEKTE ZEMİN VAAT VEDİYOR

Diğer taraftan bilişimdeki yüksek gelişmenin Isparta’da başka bir mana ifade ettiğini belirten Vali Memduh Oğuz, ‘İlim Şehri Isparta’ projesinin sektöre ilerleyen dönemde zemin vaat ettiğine değinerek güvenli internetin öneminden bahsetti. Vali Oğuz “İnşallah Türkiye, bu konudaki yüksek ilmi yatırımlarını ileride Isparta’da yapacak. Isparta hem tarihi itibariyle hem de sosyoekonomik şartlar itibariyle buna çok uygun. Dolayısıyla size gelecekte bir zemin vaat ediyor Isparta. Mevzuatı ile birlikte ‘İlim Şehri Isparta’ tahakkuk ettiğinde de sizlerin ilgi alanına giren konular Isparta’da yoğun olarak gerçekleştirilen konular olacak.

Bizim 80 bin ilk ve orta öğretimde öğrencimiz, 60 bine yakında üniversite talebemiz var. Bu çocuklarımıza, bu gençlerimize güvenli internet konularında hitap edilmesi bizim açımızdan önemli. Kaldı ki güvenli internet sadece çocuklar ve gençler için değil, her yaştaki insanlar için önemli. Bu alandaki tehdit belli bir yaş kesitine yönelik değil, bu genel bir tehdit. Bu bakımdan vilayetimiz açısından yapacağınız çalışmayı çok önemsiyorum” dedi. 

 

 

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...