HEM’den alınan bilgisayar sertifikası dünyada geçerli olacak

18 Nisan 2013 19:06

Dünyada 150 ülkede özel sektörde, devlet kurumları ve eğitim kurumlarında uygulanan ECDL sertifikasyon sistemi artık Isparta’da uygulanmaya başlanacak. Türkiye genelinde Isparta’nın da dahil olduğu 23 il bu kapsama alındı. Bundan sonra Halk Eğitim Merkezi’nden alınan Bilgisayar Sertifikası uluslar arası alanda geçerli olacak.

Türkiye’de İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü sırada yer alan Halk Eğitim Merkezi (HEM) yeni bir başarıya daha imza attı. Uluslar arası akreditasyon almış PEOPLE CERT şirketi ile Bakanlık arasında protokol imzalandı. Protokole göre Türkiye’de sadece 23 İl imzalanan anlaşmadan faydalanabilecek. Türkiye’de yeterliliğini ispatlamış 23 Halk Eğitim Merkezi (HEM) arasına Isparta da girdi. Bundan sonra HEM’den alınan Bilgisayar Kursu Sertifikası dünyadaki 150 ülkede geçerli olacak.

BU ISPARTA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR OLAY

Bu uygulamanın Isparta’da da başlayacak olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten HEM Müdürü M. Emin Arseven, İşgücü Piyasası Trendler Endeksi araştırmasına göre işletmelerin yüzde 80’in işgücünü artırmada bilgisayar sertifikasını gerekli bulduğunu bu yüzden programın öneminin bir kat daha arttığına dikkat çekti. Bilgi teknolojileri alanında açılan kurslarının Bakanlık tarafından görüldüğünü ve bu konuda yeterli teknik donanım ve bilgiye sahip olduklarını açıklayan Arseven, “PEOPLE CERT’in göndermiş olduğu başvuru formunu doldurarak göndereceğiz. Bundan sonra buraya gelen öğrenciler 8 modülden ayrı ayrı sınava tabi tutulacak. Başarılı olan kursiyerlerimiz uluslar arası belgeye sahip olacaklar.

YURT DIŞINDA DA İŞ BAŞVURULARI KOLAYLIKLA YAPILABİLECEK

Uluslar arası geçerliliği olan bu sertifika alındıktan sonra dünyanın 150 ülkesinde yeterlilik belgesi sorulduğunda bunu göstermeniz yetecek. Bu belgeye sahip olanlar özellikle iş başvurusu noktasında diğer insanlardan bir adım öne geçecek” dedi.

İLİM ŞEHRİ PROJESİNE KATKI SAĞLAYACAK

Öte yandan bu sertifikasyon sisteminin Vali Memduh Oğuz’un İlim Şehri Isparta projesine de büyük katkı sağlayacağını ifade eden Arseven, “İlim Şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şehrimiz kendini bu alanda da farklı kılacak. Bu arada Isparta’ya gelip de bu belgeye sahip olmak isteyenlerin sayısının artacağını ve şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca ERASMUS öğrenci değişimlerinde Isparta’nın adını yurt dışında da duyurma imkânı bulacağız. Bu belge bizi farklı kılacak” diye konuştu.

8 AYRI SINAV YAPILACAK

Uluslar arası geçerliliği olan bu belgeyi alabilmek için kursiyerlerin 8 ayrı sınavı da başarıyla tamamlayabilmesi gerektiğine değinen Arseven, “Her öğrenciye ayrı ayrı bilgisayarlarda firma tarafından sorular yöneltilecek. Bu internet üzerinde olacak. Her modülün sonunda ayrı ayrı sorulacak. Doğru yanıtları veren kişiler bir sonraki modüle geçecek ve 8 modülü de geçen kursiyerlerimiz PEOPLE CERT ve Bakanlık onaylı sertifikayı almaya hak kazanacaklar” dedi.

İLÇE HEM’LERİ KAPSAMIYOR

Son olarak bu sertifikasyon sisteminin İlçeleri kapsamadığını sadece merkez müdürlüğünü kapsadığını vurgulayan Arseven, “Çünkü araştırma Türkiye’de yaklaşık 1000 HEM arasında yapıldı ve 23 tanesi seçildi. Isparta’da da İl merkezi seçildi. Yani ilçelerimizdeki HEM’lerde böyle bir imkân sunulmayacak sadece merkez Müdürlüğümüzde bu belgeyi verebileceğiz” şeklinde konuştu. 

Bu haber 710 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...