“Anketin inandırıcılığı yok!”

18 Nisan 2013 19:07

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş’ın anket çalışması ve “Belediyeyi geri alacağız” açıklamasını değerlendirdi. Şenol, AKP’nin geçen seçimlerde aldığı oyun yarısını bile alamayacağını iddia ederek “Anketin hiçbir inandırılıcılığı yok. AKP’nin belediyeyi alma şansı da yok denecek kadar azdır” dedi.

Seçim hareketliliği erken başladı. Parti İl Başkanları yaptıkları açıklamalarla Isparta’nın gündemini bir kat daha hareketlendiriyorlar. En son AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Isparta’da anket yaptırdıklarını ve oy oranlarının yüzde 55 çıktığını belirtmiş ardından da Isparta Belediyesini geri alacaklarını net bir ifadeyle ortaya koymuştu. Bunun üzerine CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Uzaktaş’ın tezini çürütür nitelikte açıklamada bulundu.

Bir süredir mahalle, köy, kasaba ve ilçelerde vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve AKP oy verenlerin çoğunun bin pişman olduğunu ileri süren Şenol, “AKP, Sayın Uzaktaş’ın belirttiği oy oranının yanından bile geçemeyecek” dedi.

GERÇEKLE İLGİSİ YOK

Şenol, Uzaktaş’ın yaptığı ankete saygı duyduğunu ancak bu çalışmayı AKP tabanına ya da genel merkeze vermek istediği mesaj olarak algıladığın belirtti. Anketin gerçekle alakasının olmadığını savunan Şenol, “AKP’nin oy oranı tüm Türkiye’de yüzde 40’ların altına inmişken Isparta’da artması mümkün değil. Sürekli köy, mahalle, esnaf çalışması yapıyoruz, AKP’ye oy verdiğini söyleyen insanlar bin pişman. İmralı görüşmeleri ve akil adamlardan sonra AKP’den büyük bir kopuş var. Buna engel olmak için verilen bir mesajdır bu. Hiçbir inandırılıcılığı yok. AKP’nin belediyeyi alma şansı yok denecek kadar azdır. Isparta halkı duyarlı olduğu konuları biliyor. Isparta’da TC ibaresi bazı kamu kurum kuruluşlarından kaldırılıyor bunun için mücadele eden tek parti biziz. AKP’ye oy vermiş milli duyguları hassasiyetleri olan vatandaşlarımız takip etmiyor mu zannediyor Sayın Uzaktaş? Bunlar da takip ediliyor. İmralı’yla yapılan pazarlıkları insanlarımız bilmiyorlar mı? Akil adamlar gelse burada da protesto olacak. Polis gözetimi altında toplantı olacak. Böyle bir ortamda AKP’nin oyunun arttığına kesinlikle inanmıyorum. Bu, oy verme düşüşünü daha da artıracak. Belediyeyi zaten alamayacaklar. Geçen seçimlerde aldıkları oyun yarısını bile alamayacaklar.

SONUÇ AKP İÇİN HÜSRAN OLACAKTIR

Mesela Isparta’nın belediyelik olan beldeleri köy haline geldi. Bu insanlar da tepki gösterecekler. Özellikle İlçelerde bir memnuniyet yok. Merkez ne ise orada da aynısı olacak. Sonuç AKP için hüsran olacaklardır, bekledikleri açıkladıkları oy oranlarının yanından bile geçemeyecekler. Bağımsız araştırmalar da bizim dediklerimizi gösteriyor. Sağduyulu vatandaşlarımızın ülkeyi bölünme noktasına getirmiş AKP’ye oy vereceklerini sanmıyorum.

 

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...