Isparta’ya yeni bir yaşam alanı yaratılacak

18 Nisan 2013 19:09

Vali Memduh Oğuz, yıkımı devam eden eski İl Özel İdare binası arsasının yeşil alan olmasının uygun olduğunu söyledi. Vali Oğuz hatta vilayet önündeki meydan ile jandarma lojmanlarının bulunduğu alanın da yıkılarak kent meydanı haline dönüştürülmesini arzuladığını söyledi.

Isparta kamuoyunun yakından takip ettiği konu hakkında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile birlikte açıklamalarda bulunan Vali Oğuz, şehir meydanlarının, şehrin kişiliğini ve onurunu yansıtması bakımından çok önemli yerler olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Vatan Mahallesi Karakavak Camiinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Vali Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Isparta kent merkezi hakkında önemli açıklamalarda bulundular.

Şehirlerin meydanlarıyla anıldığını belirten Vali Oğuz; “Malum içinde bulunduğumuz hafta ‘Kutlu Doğum Haftası’ ve bu hafta münasebetiyle insan onuru ana tema olarak ele alınıyor.

Aynen insan onurunda olduğu gibi, şehirlerinde onuru ve kişilikleri olmaktadır. Bunu en güzel yansıtan yerlerde şehirlerin meydanlarıdır. Biz de bu doğrultuda yıkımı devam eden eski özel idare binasının arsasının yeşil alan olmasına, yani kent meydanı olması uygun olacaktır. Bunu hemen ayaküstü alınan bir karar olarak görmeyin. İnanın ben Vali Memduh Oğuz olarak, ömrünün bundan sonraki bölümünü sizin aranızda geçirecek bir fert olarak, buranın yeşil alan olarak daha uygun olacağını düşünmekteyim.

VALİLİĞİN ÖNÜ DE MEYDAN OLARAK DÜZENLENSİN

Bu meydanın yer altı çarşısı şeklinde, alt katlarda otopark, üstte yer altı çarşısı şeklinde, üzerinin ise park ve yeşilliklerle güzelleştirildiği güzel bir mekan olacağına inanıyorum.

Başkan buradayken şunu da söyleyeyim, ben vilayetin önünü de bir meydan olarak düzenlenmesini istiyorum. Tabi bunu yaparken de orada bulunan esnaf kardeşlerimizin mağdur edilmeden, onlara alternatif başka yerler göstererek yapılmasını istiyorum. Hatta ileride jandarma lojmanlarının da yıkılarak oranında vilayet meydanı ile birleştirilmesini arzu ediyorum” dedi.

Isparta’nın yeşil alan ve otoparka ekmek kadar ihtiyacının olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise, yıkımı devam eden eski özel idare binasının yerinin yeşil alan olmasıyla kazananın Isparta olacağını söyledi. Şu an yıkımı devam eden eski özel idare binasının arka kısmında 4 dönümlük alanı istimlak ettiğini belirten Başkan Günaydın; “Burası, bitişik iki alanın birleştirilmesiyle büyük bir meydana dönüşecektir. Huzurlarınızda desteklerinden dolayı Sayın Valime çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...