Asıl tehlike baz istasyonu değil cep telefonu

20 Nisan 2013 12:38

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun Acarer SDÜ’de yapacağı bir toplantı için Isparta’ya geldi. Acarer ayağının tozu ile de Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Önceki gün saat 18.00’de makamda yapılan görüşmede Teknolojinin önemi ve tehlikeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Acarer ziyaretine BTK Kurulu 2. Başkanı Doç. Dr. Turgut Ayhan Beydoğan, BTK İzmir Bölge Müdürü Ahmet Tor, BTK İzmir Bölge Mdr Yard. Hasan Ovak ve SDÜ Rektör Danışmanı Yard. Doç. Dr. İrfan  Ateşoğlu eşlik etti. Bir saat süren toplantıda kurulun yaptığı hizmetler ve çalışma alanları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bilgi çağının yaşandığı ortamda olmazsa olmazlardan bahsedilirken internet ortamında da çocukları bekleyen tehlikelere dikkat çekildi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da sohbet ortamında geçen görüşmede, baz istasyonları ile ilgili zaman zaman sorun yaşadıklarını bunların inşasının da belediye olduğunu yada halkımız en yakın gördüğü için şikayetlerini belediyeye ilettiğini belirterek sorun yaşadıklarını ifade etti.  Bu sorundan kendisinin de etkilendiğini belirten Günaydın’a rahat nefes almasını yetkililer verdi. Baz İstasyonlarının hiçbir hastalık yada kansorejen etkide bulunmadığını ifade ederek asıl korkulacak olan konunun kulağımızın dibine kadar getirmiş olduğumuz cep telefonları olduğunu vurguladılar.

Sohbet toplantısında kurumun görevi hakkında bilgi veren Dr. Tayfun Acarer, “Kurumumuz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Üst kurulu’dur. Çağımız artık bilgi teknolojisi içerisine girmiştir. Bilgi teknolojilerini ülkemizde ne kadar artırırsak gelişmemiz ona göre yükseldiğine inanmaktayız. Bilgi teknolojileri ile birlikte artık  hayatımızın vazgeçilmezleri arasına giren internet sistemi. Teknolojik alt yapının tamamlanmasında hemde araştırma geliştirme noktasında olan kuruluşları desteklemektir. Tabi bu bilgi teknoloji ve internet ile birlikte olumsuzluklar da gündeme gelmektedir. Bu olumsuzlukları halkımızın lehine olacak şekilde düzenlemeye çalışmaktır” dedi.

Hemşehrimiz olan BTK İkinci Başkanı Doç. Dr. Turgut Ayhan Beydoğan’da baz istasyonları hakkında bilgi verdi. “halkın yanlış bilgilendirmeden dolayı baz istasyonlarına karşı ciddi bir tavırları var. şehir merkezinde bulunan istasyonların şehir dışına çıkarılmasını istemektedirler. Ancak bugüne kadar yapılan araştırmalarda baz istasyonları nedeniyle oluşan hiçbir hastalık yada sağlığa zararlı bir duruma rastlanmamıştır. Baz istasyonlarının şehir merkezi içerisine kurulmasının amacı elektro manyetik ışınları yaymaktır. Şehir dışına çıkarıldığı zaman manyetik dalga yayılması için yüksek frekans vermek gerekiyor. Şehir içerisinde ise bu frekans yüksekliğini minimuma indiriyoruz. Asıl baz istasyonları değil yanımızda taşımış olduğumuz telefonlara dikkat etmemiz gerekmektedir. Telefonlarımız ilk açıldığında daha çok frekans yaymaktadır. Mümkün olduğu kadar ilk açılımı uzakta yapıp kulağımıza götürmemiz gerekmektedir.

İnternet’te de halkımız arasında yine yanlış bir anlaşılma oluşmuş ve kurulumuz sanki sansür merkezi durumuna getirilmiştir. İnternetin faydalı olduğu yerde zararlı yerleri de mevcuttur.  Gönül esasına bağlı olarak güvenli internet sistemi  oluşturduk. Bunu da çocuk ve aile olarak iki kısıma ayırdık. Bu güvenlik sisteminden internet kullanıcılarımız istedikleri zaman çıkıp rahatlıkla internet ortamında gezinebilecekleri bir sistem oluşturduk” dedi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da yaptığı açıklamasında, “halkın bu konuda bilinçlenmesi gerçekten önemli. Özellikle baz istasyonunun bilimsel olarak bilgilendirilmesi gerekmektedir. Zaman zaman belediyemizle halkımız bu konuda karşı karşıya gelmektedir. Halkımızın bu konuda da bilinçlenmesi gerekmektedir. Halkımız gerçekten baz istasyonları konusunda büyük bir korku içerisindedirler. Yapacağınız bu programla en azından bizimde yükümüz azalmış olacak” dedi.

 

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...