Uyuz vakası çıkan okul 3 gün tatil edildi

20 Nisan 2013 12:42

Senirkent ilçesinde bulunan Dr. İsmail Hakkı Örmeci Anadolu Lisesi Yurdunda bir öğrenciye sağlık kuruluşunda uzman hekim tarafından scabies (uyuz) tanısı konuldu. Okul 3 gün tatil edildi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, Senirkent Dr. İsmail Hakkı Örmeci Anadolu Lisesi Yurdunda bir öğrenciye sağlık kuruluşunda uzman hekim tarafından scabies (uyuz) tanısı konulduğunu ve tedavisine başlandığını belirtti. Kişioğlu, öğrencinin ailesinin bu konuda bilgilendirilerek istirahat raporuna istinaden il dışındaki ailesinin yanına gönderildiğini açıkladı. Ayrıca Valilik onayı ve İlçe İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile tedbir amaçlı olarak okul üç gün tatil edildi.

TEDBİR ALINDI

Öte yandan okulda çeşitli tedbirlerin alındığını belirten Kişioğlu, “Hastalığın diğer öğrenciler arasında yayılmasını önlemek amacıyla ivedi olarak yakın temaslı 48 öğrenciye losyon, krem uygulaması başlandı. Eş zamanlı olarak tüm öğrencilere ilaç ve losyon kullandırılmış kullandıkları kişisel eşyaları yüksek ısıda yıkatıldı. Ayrıca okulda dezenfeksiyon işlemleri aynı gün başlanarak tamamlandı. Bunun yanında dermatoloji uzmanı doktorun bulunduğu Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce oluşturulmuş bir ekip tarafından yapılan çalışmalarda; Profilaksi öncesi yapılan tedavinin uygun bulunduğu, koruyucu amaçlı yapılan çalışmalar sayesinde hastalığın diğer öğrencilere yayılmasının önüne geçildi. Sonuç olarak; Herhangi bir salgın kesinlikle söz konusu değil” dedi.

Bu haber 834 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...