“YEREL VE ULUSAL BASIN DESTEKLENMELİ”

23 Temmuz 2021 19:23

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  IGC Başkanı Baş özgür basının aydınlık geleceğin teminatı olduğunu belirterek, basında sansürün kaldırılışının 113'üncü yıl dönümü ve '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı ve “Yerel ve Ulusal basın desteklenmelidir” dedi.

IGC Başkanı Başkan Baş, “Başta Isparta merkez ve İlçelerimizde olmak üzere görev yapan yerel gazete, televizyon, radyo ve internet haber sitelerinin temsilcileri ile çalışanları ve tüm basın mensuplarımıza gayret ve katkılarından dolayı şükranlarımı iletiyor, 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutluyorum.” dedi.

IGC Başkanı Başkan Baş, mesajında şunları kaydetti: “Temel hak ve özgürlükler çerçevesinde ilkeli, doğru, tarafsız, milli ve manevi değerlerine bağlı, basın ahlak ve ilkelerine saygılı bir anlayışla kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendiren basın mensuplarımız, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurudur. Her türlü koşul ve şartlar altında fedakârca görevlerini yerine getiren arkadaşlarımız, demokratik hayatımızın gelişim sürecinde halkı bilgilendirme, bilinçlendirme, kamuoyunda gerekli hassasiyetleri oluşturma adına daima önemli bir rol oynamışlardır. 

Gelişen teknoloji ve değişen dünya düzeni ile birlikte basın sektörü de zaman içerisinde değişime uğramış, halkın doğru ve etkin haber kaynağına ulaşması daha da önemli bir hal almıştır diyen IGC Başkanı  Baş, “Bu nedenle hem yerel hem de ulusal medya mensuplarının desteklenmesi, halkın haber alma hakkının doğru bir şekilde sağlanması için özgür bir çalışma ortamının oluşturulması hayati bir önem arz etmektedir. Tüm basın çalışanları, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde göz ardı edilemez bir fedakârlık örneği sergilemiş, büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, "Basın, milletin müşterek sesidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Basın Meslek İlkeleri'ne uyarak her daim görevinin başında olan tüm basın emekçisi arkadaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

*Haber Merkezi

 

 

Bu haber 1415 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...