Eğirdir Halkı Kale Meydanına akın etti

28 Ağustos 2012 14:45

Eğirdir Su Şenlikleri kapsamında düzenlenen Mine Koşan, Murat Tekyıldız ve Figen Biricik konseri büyük ilgi gördü. Eğirdir Kale Meydanı vatandaşlarla doldu taştı.

Eğirdir 2. su Şenlikleri ve Triatlon Yarışmaları kapsamında Eğirdir Belediyesi tarafından Kale Meydanı’nda konser düzenlendi. Konsere Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Triatlon Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, Dağ Komando Okulu Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ceyhan Karagöz, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Ali Demir, İlçe Emniyet Müdürü Yahya Murat Yavuz, daire amirleri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

TRT sanatçısı Figen Biricik ilk sahneyi aldı ve söylediği şarkılarla vatandaşları coşturdu. Eğirdir’in harika bir yer olduğunu söyleyen Figen Biricik, “Böyle güzel ve şirin bir ilçeye gelip sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Belediye Başkanımıza bana bu fırsatı tanıdığı ve sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Figen Biricik’in ardından sahne alan Murat Tekyıldız ise sahne performansı ve söylediği şarkılarla vatandaşın gönlünde taht kurdu.  Ülkemizin önemli günlerden geçtiğini söyleyen Murat Tekyıldız, “birlik ve beraberliğimizi sağlayan Belediye Başkanımızı buradan kutluyorum” dedi. Memleket şarkılarıyla halkı coşturan Murat Tekyıldız sahnede kıpır kıpır hareketleriyle yerinde duramadı.

Murat Tekyıldız’ın ardından yılların eskitemediği sanatçı Mine Koşan sahneye çıktı. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Mine Koşan, “Isparta’nın gül kremleri ile güzelliğimi yıllardır koruyorum. Elmasıyla da güzelliğime güzellik katıyorum. Zaten ben 38 yaşındayım” diyerek espri yaptı. Halkın alkışlarıyla ve destekleriyle şarkılarını söyleyen Mine Koşan, seslendirdiği ilahilerle de vatandaşları duygulandırdı. 

Gecede sahne alan sanatçılara Belediye tarafından hazırlanan Eğirdir’in simgesi olan kristal elma, plaket ve çiçek armağan edildi.

Gece geç saatlere kadar süren konserde havai fişek gösterileri de yapıldı. Ayrıca Kale Meydanı’nı hınca hınç dolduran Eğirdir halkı düzenlenen konserde doyasıya eğlendiler. Vatandaşlar konser sonrasında Başkan Özmeral’e teşekkürlerini belirttiler.

Bu haber 777 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...