Zam şampiyonu elektrik oldu

5 Ağustos 2021 15:32

Yıllardır her ay açıklanan enflasyon rakamlarında o ay fiyatı en çok artan ürün diğer bir deyişle ‘Zam Şampiyonu’ halk pazarlarından çıkar. Bu ya sivri biber olur, ya patlıcan veya domates olur. Ancak, bu defa ‘Zam Şampiyonu’ pazarın dışından çıktı ve çok şaşıracaksınız ama Temmuz ayı Zam Şampiyonu ‘ELEKTRİK’ oldu.

YAPILAN YÜKSEK ORANDAKİ ZAMLAR ELEKTRİĞİ ‘ŞAMPİYON’ YAPTI!

Bilindiği gibi hemen hemen her 3 aydı bir zam yapılan elektriğe 1 Temmuz tarihinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) açıklamasına göre, elektrik üretiminde oluşan maliyet artışları nedeniyle tarifelerde değişikliğe gidildiği belirtilerek; 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere elektrik fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yapıldığı açıklanmıştı.

ELEKTRİĞİN FİYATI SON 3,5 YILDA YÜZDE 122 ARTTI

Yapılan zamla; Mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dahil 91,56 TL ödenmeye başlandı. Yapılan son zamla birlikte, elektrik fiyatları son 3,5 yılda yüzde 122 zamlanmış oldu.

Yıllardır her ay açıklanan enflasyon rakamlarında o ay fiyatı en çok artan ürün diğer bir deyişle ‘Zam Şampiyonu’ halk pazarlarından çıkardı. Bu ya sivri biber olur, ya patlıcan veya domates gibi ürünler olurdu. Ancak, bu defa ‘Zam Şampiyonu’ pazarın dışından çıktı ve çok şaşıracağınız o ürün çıktı ve Temmuz ayı Zam Şampiyonu ‘ELEKTRİK’ oldu

*Levent Doğan

 

Bu haber 1325 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...