Gençler İçin Avrupa Yolu SDÜ’den geçecek

24 Nisan 2013 14:01

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Erasmus Kurum Koordinatörlüğü, gençlere ve gençlerle çalışan herkese Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi veren bir ağ olarak kurulan Eurodesk ağının irtibat noktası olarak akredite edildi. Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk, Türkiye'de Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirildi.

Eurodesk hizmetleri ile Isparta ilindeki gençler ve gençlerle çalışan kişilere ücretsiz soru cevaplama hizmeti (e-posta, faks, telefonla, ziyaretle), soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri, fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması, eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması, Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

İBİCİOĞLU : "GENÇLER SDÜ İRTİBAT NOKTASI

İLE DOĞRUDAN TEMAS KURABİLİR"

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, bu hizmetlerin başta üniversite öğrencilerimiz olmak üzere Isparta ili açısından çok önemli olduğunu belirterek başarının sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. İbicioğlu, Eurodesk Türkiye Temas Noktalarının, T.C. AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından, gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa fırsatları hakkında bilgi vermekle yetkilendirilmiş kuruluşlardan birisi olduğunu söyledi. Gençlerin SDÜ İrtibat Noktası SuleymanDemirelUni@eurodesk.eu adresinden doğrudan temas kurabileceğini belirten İbicioğlu, Erasmus Kurum Koordinatörlüğünü ziyaret edip yüz yüze görüşme imkânına da sahip olduklarını ifade etti.

 

Bu haber 587 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...