Belediyeye Yangın Helikopteri önerisi gündeme alındı

8 Ağustos 2021 17:37

Isparta Belediye Meclisinin Ağustos ayı olağan toplantıları başladı. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen ve saat 14.00’de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Mecliste toplantının gündem maddelerini okumasının ardından söz alan Meclisin Bağımsız Üyesi Ahmet Aydoğdu, ilave gündem tekliflerinin olduğunu belirterek; “Sütçüler İlçesi Çandır köyünde de orman yangını çıktı. Dört gündür süren orman yangını bizlerin de orman yangınları konusunda çok dikkatli ve hazırlıklı olmamız gerektiğini ortaya koydu. Bu doğrultuda, ben olası bir orman yangınına karadan olduğu kadar havadan da en kısa zamanda müdahale edilebilmesi için Belediye tarafından Yangın Helikopteri satın alınması ve bünyesinde bulundurulmasını teklif ediyorum ve konunun gündeme alınmasını talep ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de konuşmasında; “Evet, Ahmet beyin söylediği konu gerçekten önemli. Biz bir araştırma yapalım. Komisyon konu hakkında bir çalışma yapsın. Böyle bir Helikopter alabilir miyiz? Alamaz mıyız? Bir araştıralım. Tabiki Belediye olarak bünyemizde Yangın Helikopteri olması büyük fayda sağlar. Tabi, Helikopter almamız durumunda bir de bunun Pilotu olacak. Pilot çalıştırma işi nasıl olacak? Bunlar araştırılmalıdır veya Kara Havacılık Okulu ‘Siz Helikopteri alın pilotunu yangın anında ben vereyim’ de diyebilir. Tüm bunlar ayrıntılı olarak araştırılıp görüşülmesi lazım” dedi.

Konu hakkında yapılan konuşmaların ardından Belediye Meclisinin bağımsız üyesi Ahmet Aydoğdu tarafından verilen ilave gündem teklifi oy birliği ile kabul edilerek gündeme alındı.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1580 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...