SDÜ’de 50 Ülkeden Öğrenci Eğitim Görüyor

24 Nisan 2013 14:02

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörlüğünce son iki yıldır yapılan çalışmalarla Isparta uluslararası öğrencilerin tercih ettiği cazibe merkezi oldu. Birbirinden farklı ülkelerden öğrencilerin eğitim gördüğü üniversite Birleşmiş Millet gibi. Süleyman Demirel Üniversitesi ön lisans ve lisans programlarında şu an 50 farklı ülkeden yaklaşık 900 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor. Süleyman Demirel Üniversitesi 18 fakültesi, 3 dört yıllık eğitim veren yüksekokulu, 6 enstitüsü, 20 meslek yüksek okulu ile sadece Isparta ve Türkiye için değil tüm dünyaya değer üretiyor.

SDÜ YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLDU

Süleyman Demirel Üniversitesi ülkemizde üniversite eğitimi gören yabancı uyruklu öğrencilerin cazibe merkezi oldu. Özellikle eğitim ve yaşam kalitesi şehri olan Isparta’nın dünyanın her yerinden gelebilecek konuklara açık ve destekleyici yapısının, ender güzelliklerinin ve iklimi ile zengin bitki örtüsüyle birlikte kültür ve turizm değerlerinin ön plana çıkarıldığı Süleyman Demirel Üniversitesi uluslararası tanıtımlarında sadece üniversitenin imkanları değil Isparta’nın imkanları da tanıtılıyor.

HANGİ ÜLKELERDEN ÖĞRENCİ VAR?

Süleyman Demirel Üniversitesi lisansüstü programlar içinde uluslararası tanıtımlara ve öğrenci kabulüne başladı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin geldiği ülkeler  Kanada,  Afganistan, Ahıska, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Kamboçya, Arnavutluk, Fas, Gürcistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cibuti, Gambiya, Gana, Gine, Haiti, Hırvatistan, Irak, İran, İsrail, Filistin,  Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kongo, Kosova, Makedonya, Moğolistan, Moldova, Moritanya, Mozambik, , Nijer, Nijerya, Orta Afrika, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Somali, Singapur, Suriye, Tanzanya, Tuvalu,  Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Yeni Gine, Yemen, Yunanistan.

İBİCİOĞLU: YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİMİZİ YAKINDAN İLGİLENİYORUZ

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Son iki yıldır yaptığımız uluslar arası tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarıyla Süleyman Demirel Üniversite’mizde 50 ülkeden öğrenci eğitim görüyor ve bu sayının artması için özel çaba sarf ediyoruz. Yaptığımız uluslararası tanıtımlarda Isparta’mızı da yaşam kalitesiyle, zengin kültür ve doğal yapılarıyla birlikte anlatıyoruz. Isparta Süleyman Demirel üniversitesi yabancı öğrencilerin yüksek öğrenim tercihlerinde cazibe merkezi geldi. Yabancı uyruklu öğrencilerimizi de eğitim hayatları boyunca birer kültür elçimiz haline getirmek için yakından ilgileniyoruz. Lisansüstü programlara da öğrenci kabulüne başladık. “ dedi.

 

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...