Helikopter Ambulans ile Sağlıkta yeni dönem başlıyor

24 Nisan 2013 14:08

Komuta Merkezi olarak Antalya ya bağlı olan Isparta da 112 Acil Helikopter Sisteminde yeni dönem başlıyor. Isparta, Antalya, Burdur, Afyonkarahisar’ın 112 Acil Helikopter hizmetlerini Saran Holding üstlenecek. Uygulama 12 Ağustos 2013 tarihinde başlayacak. Saran Holding, 5 adet Helikopter Ambulans ile 112  hizmeti verecek.

Isparta, ağustos ayından itibaren sağlık alanında yeni gelişmelere şahit olacak. Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulansı ihalesini, Saran Havacılık ile Türk Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık ortaklığı kazandı. Merkez’de 8 nokta Heliport ilan edildi. 12 İlçe’de ise 1’er Heliport bulunuyor. Şimdiye kadar Isparta’da ortalama 300 vakaya müdahale edildi. Bölge Sağlık Kampusu’na Heliport yapılması gündemde. Talep ise 112 Acil Helikopter Sitemi’nin Isparta’da konuşlandırılması. Saran Holding açıklamasına göre, Saran Havacılık pilot ortak olurken, anlaşmaya göre çalışma 12 Ağustos 2013 tarihinde 5 bölgede (Ankara, İstanbul, Erzurum, Diyarbakır, Antalya) 5 Ambulans helikopterle başlayacak. Sonrasında İzmir, Trabzon, Adana, Afyon, Ankara, Bursa, Çanakkale, Kayseri, Konya, Samsun, Malatya ve Van'da ayrıca gerektiğinde yurt dışına da toplam 17 +2 (yedek) helikopter ile havadan hasta nakil operasyonu 5 yıl süreyle yapılacak. Saran Havacılık ve THK Gökçen Havacılık ortaklığı tarafından 5 yılda 200 milyon dolar yatırım yapılacak projede, pilot, teknisyen, doktor ve sağlık memuru gibi görevlerde olmak üzere toplam 300'e yakın personel istihdam edilecek.

Saran Holding Özel Projelerden Sorumlu Direktör Kor Kurt Akın, Türkiye'de şu an için 17 farklı bölgede hava ambulansı hizmeti verildiğini belirtti. Saran Havacılık olarak temel hedeflerinin halka en iyi şekilde, hak ettiği hizmeti sağlamak olduğunu ifade eden Akın, “Saran Havacılık olarak Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük helikopter üreticisi ve dünyanın en çok satan helikopter firması olan Bell Helicopter'in Türkiye temsilciliğini yürütüyoruz. Türkiye'nin en önemli helikopter filosuna sahibiz ve bunu Türkiye'ye en iyi şekilde hizmet edecek şekilde her alanda kullanıyoruz, kullanılmasına destek oluyoruz. THK Gökçen Havacılık ile ortaklığımız neticesinde kara yolu ile ulaşımın güç olduğu alanlarda acil durum gerektiren vakalara hızlı ve etkin müdahalenin gerçekleşmesine destek olacağız. İnsanların hayatlarına doğrudan etki edecek böyle bir çalışmanın içerisinde olmak bizim için gurur kaynağı” dedi.

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...