Su Şenlikleri Eğirdir’i hareketlendirdi

28 Ağustos 2012 14:47

Eğirdir Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen 2. Eğirdir Su Şenlikleri yapıldı. 

Eğirdir Limanı’nda yapılan şenlikler kapsamında ilk olarak amatör balıkçıların katıldığı oltayla balık tutma yarışması gerçekleşti. Yarışmaya 85 yaşında olan Osman Çankaya da katıldı. Şenlikler daha sonra yüzme, elma toplama ve yağlı direk bayrak kapma yarışmalarıyla devam etti. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Dağ Komando Okulu Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ceyhan Karagöz, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Ali Demir, İlçe Emniyet Müdürü Yahya Murat Yavuz tarafından verildi.

Su Şenlikleri kapsamında yarışmacılara ve yarışmaları seyretmeye gelen vatandaşlara Eğirdir Belediyesi tarafından pilav ve helva ikramında bulunuldu.

Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmaları izleyen vatandaşlar keyifli saatler geçirirken, yarışmacıların da heyecan ve mutlulukları yüzlerinden okundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Bu yıl 2.sini yaptığımız Su Şenliklerine katılan yarışmacılara ve saygıdeğer halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Tabiat harikası gölümüzde yaptığımız şenliğimiz her yıl düzenli olarak devam edecek. Geçen yıla oranla yarışmalara katılan vatandaşlarımızın sayısı bir hayli arttı. Önümüzdeki yıl daha çok katılımın olacağından eminim. Saygıdeğer Kaymakamımız Dr. Yalçın Yılmaz’ın büyük destekleri ile düzenlediğimiz Su Şenliklerine gösterilen ilgi ve alaka bizi çok memnun etti. Emeği geçen herkes teşekkür ediyoruz” dedi.

Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu’nun Eğirdir Şiir Akşamları’na ve Su Şenliği’ne katılması, sporcularla birlikte olması ayrı bir güzellik getirdi.

Bu haber 799 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...