“Isparta’nın Geyran taşını Dünya taşı yapıyoruz”

24 Nisan 2013 14:20

Isparta Belediyesi’nin bünyesinde üretimlerini devam ettiren ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası dünyaya açıldı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın, ilk başkanlığı döneminde diğer mermer ocaklarından aldığı çatlak blokları işleyerek üretime başlayan ISTEM’de üretilen Isparta’nın taşları bugün devlet başkanlarının saraylarını süslüyor.

ISTEM’deki çalışmaları yerinde inceleyen ve fabrikanın nereden nereye geldiğini özetleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ilk başkanlık döneminden sonra verdiği 5 yıllık arada fabrikanın borç batağına sürüklendiğini ifade etti.

Tekrar başkan seçilmemesinden sonraki geçen 5 yıllık sürede fabrikanın 14 milyon 500 bin liralık bir borca sokulduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Tekrar belediye başkanı seçildiğimde fabrikayı satsak 3 milyon 500 bin lira ediyordu. 3 milyon 500 bin liralık bir tesisin 5 milyon liralık dahi borç yapması demek, o fabrikanın iflas etmiş olması demektir” dedi.

Başkanlığa tekrar seçilmesiyle birlikte 14 milyon 500 bin liralık bir borçla karşılaştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ISTEM’de çalışan işçilerin olduğunu ve onların işsiz kalmaması gerektiğinden de hareketle çeşitli AR-GE çalışmaları yaptıklarını, fabrikalar kurmayı hedeflediklerini ve bugün bu seviyeye ulaştıklarını söyledi.

Belediye başkanlığına gelmesiyle birlikte ISTEM’e bir milyon lira aktardıklarını hatta bundan dolayı da şikâyete maruz kaldıklarını, mahkemelik olduklarını ifade eden Günaydın, daha sonra da şirketlerin sermaye artışıyla birlikte fabrikayı genişlettiklerini söyledi. Günaydın, “Fabrikamız şu anda 3 vardiya üzerinden 24 saat aralıksız çalışıyor. 78 işçimiz çalışıyor. En yüksek verim ve kaliteyi alıyoruz. Emsallerinin üzerinde verimli çalışan bir belediye fabrikası olduk” dedi.

Yaptıkları bu çalışmalarla birlikte 14 milyon 500 bin liralık borcu şu anda 7 milyon 500 bin liraya kadar düşürdüklerini, hem borcu düşürürken hem de diğer taraftan ek tesisler kurduklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şöyle konuştu:

“Yakın zamanda bu fabrikamız devleşecek. Taşımızı Nünberg’de yapılan taş fuarında da tanıtmıştık. Geldiğimizde metrekaresini 12 liradan sattığımız taşın metrekaresini şu anda 50 liradan satıyoruz. Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev’in sarayına özel ürettiğimiz bu taşlar gidiyor. Taşlarımız iç piyasada ise 36-38 lira arasında satılıyor. Yakın bir zamanda bu fabrikadan daha büyük bir fabrika kurmak istiyoruz. Kalite ve pazarlama olduğunda yurt dışından da ciddi talepler oluyor.

Isparta’nın Geyran taşını Dünya taşı yapıyoruz. Bu fabrikamızı kalite ve üretim olarak daha iyiye taşıyacağız. Bu fabrikamızda batağın içinden çıktık. Fabrikamız şu anda 7 milyon 500 bin lira ediyor. Ayrıca fabrikamıza 10 dönümlük arazi satın aldık. Yeni tesisler kurduk. Ekmeğimizi taştan çıkarmaya başladık. Ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlı olsun”

 

 

Bu haber 1055 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...