Antalya Fuarı’nda Yalvaç Standına Büyük İlgi

24 Nisan 2013 14:21

Yalvaç Belediyesi, 17-19 Nisan tarihleri arasında Antalya City Expo Fuarına katılarak kendisine tahsis edilen48 metrekarelik bir alanda Augustus Tapınağı maketini sergiledi. Büyük ilgi gören stantta ziyaretçiler maketi hayranlıkla izleyip Yalvaç hakkında bilgi aldılar.

Türkiye'nin en büyük belediyecilik fuarı olan Anfaş CityExpo Fuarı Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof Dr. Mustafa Akaydın, Antalya Vali Vekili Fuat Ergün ve çok sayıda belediye başkanının katıldığı bir törenle açıldı.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın da katıldığı Fuarda Yalvaç standı büyük bir ilgiyle karşılandı. Açılışın ardından stantları gezen protokol üyeleri Yalvaç standındaki Augustus maketini büyük bir dikkatle incelediler. Maket ve Yalvaç hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Tekin Bayram, küçültülerek maketi yapılan eserin, Roma döneminin önemli kenti Pisidia Antiokheia’nın en yüksek yerinde inşa edilen tapınağın İmparator Augustus’a adandığını, Roma’nın kente büyük önem verdiğini ve içinde bulunduğu Pisidia bölgesine başkent konumunda olduğunu söyledi.

19 Nisan 2013 Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek olan Yalvaç standında konuklara kenti tanıtan broşürler, kitap ve tanıtım cd’leri dağıtılıyor. 

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...