ITSO’dan açıklama

24 Nisan 2013 14:25

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, ITSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Sn. İsmail Rüştü ÇELİK’in yaptığı bir faaliyet hakkında basında yer alan haberlere ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada; “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri süresince oluşacak her türlü yanlış anlaşılma ve bu durumları düzeltme yetkisi Oda’da bulunmaktadır. Son günlerde Isparta Basınında, ITSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Sn. İsmail Rüştü ÇELİK’in yaptığı bir faaliyet hakkında haberler çıkmış bulunmaktadır.

Habere göre: “Pembe Liste Lideri ITSO Başkan Adayı İsmail Rüştü ÇELİK, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin KAÇIKOÇ’tan 11 Mayıs seçimlerinde oy kullanmak için gerekli yetki belgesinden para alınmamasını istedi. Talebi değerlendiren ITSO yönetimi yetki belgelerinden herhangi bir ücret alınmamasına karar verdi. Seçimlerde oy kullanmak için gereken yetki belgesinden para talep edilmeyecek. ITSO Başkan Adayı İsmail Rüştü ÇELİK ITSO Başkanı Hasan Hüseyin KAÇIKOÇ’a bu yaklaşımından ötürü teşekkür etti.”

Bu habere istinaden 5174 Sayı TOBB Kanunu Madde 81’de geçen, 04.07.2012 tarihli değişikliği eklenmiş beşinci fıkrası aşağıdaki gibidir:

“Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerin, temsil ettikleri tüzel kişinin tescili ana sözleşmeleri gereğince temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair düzenlenmiş imza sirkülerinin aslı veya noter tasdikli sureti veya ticaret sicil müdürlüğünden doksan gün içerisinde alınmış yetki belgesinin oy kullanma sırasında ibrazı gerekir. İbraz edilen imza sirkülerinin bir fotokopisi oy kullanılan sandık kurulu başkanına teslim edilir. Ticaret sicil müdürlüklerince organ seçimlerinin başladığı tarihten önceki doksan gün de dâhil olmak üzere oda ve borsa organ seçimlerinin yapıldığı aylarda seçim amacıyla tasdik edilen bu belgelerden harç ve hizmet bedeli tahsil edilmez.”

Yukarıdaki değişikliği işlenmiş Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81. Maddesi gereğince Oda Borsa seçimlerinde Oda üyelerinden yetki belgesi ücreti alınmaması bireysel bir başvuru sonucunda elde edilmiş bir hak değil, aksine kanunen Odaların almaması gereken bir ücrettir. Bu kapsamda Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak seçimlerde kullanılacak olan yetki belgelerinden ücret alınmamaktadır.

Kamuoyuna duyurulur” denildi.

 

 

Bu haber 591 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...