ITSO Başkan adayı Başdeğirmen’den 3 önemli müjde

24 Nisan 2013 14:26

ITSO Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen, SD Havaalanıyla ilgili üç müjde verdi. Başdeğirmen yetkililerle yaptığı görüşmeler sonrası mayıs ayında başlayacak olan uçak seferler saatlerinin halkın isteğini göre ayarlanacağını, Hac ve Umre için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşların Isparta’dan uçağa binmeleri için olumlu gelişmelerin yaşandığını ve havaalanları için önemli bir cihaz olan LOCALIZER’ın haziran ayında kurulacağını bildirdi.

11 Mayıs’ta yapılacak olan Ticaret Odası seçimlerinde başkan adayı olan işadamı Şükrü Başdeğirmen, daha göreve başlamadan Ispartalılara 3 önemli müjde verdi. Başdeğirmen Bakanlık ve THY yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde Mayıs’ta başlayacak olan uçak sefer saatlerinin halkın isteğine göre tekrar ayarlanması ve Hac ve Umre için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşların Antalya Atatürk Havalimanı yerine Isparta’dan gitmeleri gibi isteklerde bulunduğunu açıkladı. Yetkililerin bu isteklerine olumlu baktığını belirten Başdeğirmen, “Bunlar Isparta’nın yıllardır beklediği hizmetler” dedi.

MÜJDE GELİR GELMEZ HEMEN PAYLAŞACAĞIM

Başdeğirmen, “İşadamlarımızın, sanayicilerimizin öğrencilerimizin ve halkımızın uçak seferleri ile ilgili olarak en büyük talebi kuşkusuz sefer saatleriydi. İlimiz için uygun görülen saatler kimseyi memnun etmedi. Bu konuyu çözmek için Bakanlık, Devlet Hava Meydan İşletmeleri yetkilileri ve Türk Hava Yolları yetkilileriyle yaptığım görüşmede bu sorunu dile getirdim. Taleplerimi olumlu karşıladılar. En kısa sürede bize resmi müjdeli haberi vermelerini bekliyorum. İş ya da başka bir gerekçe ile İstanbul’a gitmek isteyenler sabah erken saatte o ile gitmek ve aynı gün akşam saatlerinde geri dönmek istiyorlar. Eğer seferler bizim istediğimiz saatlerde olursa bölgenin en aktif havaalanlarından biri olacağız. Burdurlular, Afyonlular ve Denizli’nin bir bölümünde ikamet eden vatandaşlarımız da bu seferlerden yararlanacaklar. Çok yakın bir sürede bu müjdeli haberi kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

20 GÜNDE 36 BİN YOLCU

Öte yandan Isparta’dan uçak seferlerinin başlamasının katma değer oluşturacağını bildiren Başdeğirmen; “17 Mart – 5 Nisan 2013 tarihleri arasında SD Havaalanından 190 sefer gerçekleştirilmiş. Bu seferlerde 18 bin yolcu ilimize iniş yapıp, yine 18 bin yolcu da ilimizden uçağa binmiş. Bu rakam mutlu edicidir. Havaalanımızın altyapısı çok güçlü. Önümüzdeki ay Türk Hava Yolları (THY) ilimizde haftanın üç günü sefer başlatacak. Seferlerin haftanın 7 gününe çıkartmak ve sefer saatlerinin vatandaşlarımızın arzu ettiği zaman dilimine getirilmesi Isparta’mız için çok önemli. Eğer her şey halkın isteği gibi olursa bu uçaklar tam kapasite ile kalkar ve iner. Bundan uçak firmalarının şüphesi olmasın. Bunlar Isparta ve bölgemiz için çok önemli gelişmeler. Uçağın sabah 07.00’de Isparta’dan, 23.00’de ise İstanbul’dan kalkmasını sağlayacağız” diye konuştu.

HAC VE UMRE SEFERLERİ ISPARTA’DAN OLMALI

Diğer taraftan kutsal topraklara gitmek üzere havaalanlarında sıkıntılar yaşayan Ispartalıların bu sorununu da ortadan kaldırmak için yine yetkililerle görüştüğünü açıklayan Başdeğirmen, “Ispartalılar kutsal topraklara giderken Antalya Havalimanı’nı kullanıyor. Gece geç saatlerde Antalya’ya götürülüyor ve sabaha kadar oralarda bekletiliyorlar. Bu çok zor bir durum bunu çözmek istedik ve gerekli görüşmeleri yaptım. Olumlu cevap aldım. En kısa zamanda olumlu bir şekilde sonuçlanmasını bekliyorum” dedi.

ILS SİSTEMİNİN OLMAZSA OLMAZI GELİYOR

Son olarak birçok havayolu şirketinin “ILS yok” diyerek Isparta’ya sefer yapmamasının da önüne geçmek için çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Başdeğirmen, “Birçoğumuzun yakından takip ettiği gibi bazı havayolu şirketleri, havalimanımızda ‘ILS sistemi yok’ diye sefer gerçekleştirmiyordu. Ancak yaptığımız görüşmelerde bu sorunun da çözülmesini istedik. Cevap olumlu oldu. Haziran ayı başında ILS’nin olmazsa olmaz parçası olan LOCALİZER havaalanımıza takılacak. Bu havaalanının işletilmesi için çok önemli bir kazanımdır” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 593 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...