Şiir Severler Eğirdir´de buluştu

28 Ağustos 2012 14:49

Eğirdir'de, Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle Yedi Renk Bin Yıllık Ahenk sloganıyla 2. Eğirdir Şiir Akşamları programı Yeşilada’da düzenlendi.

Yeşilada Parkı'nda düzenlenen programa, Vali Memduh Oğuz, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Anayasa Mahkemesi Üyesi ve Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacit Adalı, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Dağ Komando Okulu Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ceyhan Karagöz, Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile eski ve vatandaşlar katıldı.

Mahalli şairlerin şiirleriyle başlayan program, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Deliömeroğlu ile Ali Akbaş, Yahya Akengin, Fazıl Ahmet Bahadır, İmdat Afşar, Bahtiyar Aslan ve Serhat Kabaklı’nın şiirleri ile devam etti.

Büyük beğeni ile dinlenen şiirlerin ardından, türkülerin Efendisi olarak tanınan Esat Kabaklı türküleri ile misafirlere unutulmaz anlar yaşattı.

Programa gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Oğuz,

"Şiir akşamlarının şiir haftalarının yapıldığı yer olmaya Eğirdir çok yakışıyor. Şiire katılım bizim için çok önemli. Çünkü şiir bizim milli kültürümüzdür ve milletimizin geldiği seviyeyi gösterir. Burada Sacit Adalı Hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz. Geçen yıl ilkinin yapılamasında büyük emeği ve katkısı olan Sacit Adalı Hocamızla geçen yıl olduğu gibi bu yılda beraberiz. Servet Kabaklı kardeşimiz ve beraberindekiler büyük gayret gösterip fedakârlık yapmışlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değerli Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral’in siz kıymetli Eğirdirlileri ne kadar çok sevdiğini bir defa daha görmüş olduk. Sizi mutlu etmek için bu tür faaliyetleri sürekli yapıyor" dedi.

Programda kısa bir konuşma yapan Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, katkıları ve emeği geçenlere teşekkür ederek Fatma Uçarlar ve Melahat Ecevit’in okuduğu şiirleri tekrar okumalarını istedi. Siyaset yapmadan kısa bir konuşa yapan Recep Özel, halkın bir kez daha takdirini toplandı. 

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral yaptığı konuşmada, Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Şiir Akşamları’nın her yıl daha güzel olarak devam edeceğini söyledi. Başkan Özmeral, “Eğirdir bugün tarihi günlerden birini yaşıyor. Ülkemizin yetiştirdiği önemli şairlerimiz bugün ilçemize gelerek Eğirdirimizi şereflendirdi. Hepsine ayrı yarı teşekkür ediyorum” dedi.

Programda, Prof. Dr. Sacit Adalı, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Zeki Çelik, Mehmet Doğan Silleli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Gülten Fatma Uçarlar, Göller Bölgesi Yazarlar Şairler Derneği Başkanı Melahat Ecevit ile öğretmen Nedim Uysal şiirlerini okuma fırsatı buldular.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Dağ Komando Okulu Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ceyhan Karagöz tarafından programa katılanlara plaket ve şilt armağan ettiler.

Şiir Akşamları programında misafirlere lokma tatlısı ikram edildi. Tanınmış şairler ve misafirleri, program öncesi ve sonrası göl kenarında bir araya gelerek sohbet ettiler. Başkan Özmeral’in ev sahipliği ve misafirperverliği misafirler ve dinleyiciler tarafından takdirler karşılandı.

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...