Çelenk sorunu iki dakikada çözüldü

24 Nisan 2013 14:33

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, bugün kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla normalde yasaklanan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma isteğini Vali Memduh Oğuz’a iletti. Vali Oğuz ise bizzat telefonla Şenol’u arayarak çelengi saat 11.00’de sunabileceklerini açıkladı.

Dün CHP İl Başkanlığı binasında gazetecilerin de şahit olduğu ilginç bir olay yaşandı. İl Başkanı Vedat Şenol, milli bayramlarda çelenk sunmanın yasaklanmasını protesto etmek ve her ne şekilde olursa olsun bugün çelenk sunacaklarını açıklamaya hazırlanırken Vali Memduh Oğuz’dan telefon geldi. Vali Oğuz, Şenol’a ancak tören bittikten sonra çelenk sunabileceklerini söyledi. Bunun üzerine Şenol açıklamasını değiştirdi ve Vali Oğuz’a teşekkür etti.

AKP, BAYRAMLARIMIZIN DA İÇİNE BOŞALTMAK İSTİYOR

Şenol, Türkiye Cumhuriyeti’nin yaklaşık 100 yılı bulan sürecinde çok büyük badireler atlattığını ve bağımsız Türk Devletini ayakta tutmanın zorluğundan bahsetti. Bu süreçte büyük anlamı olan milli bayramların oluştuğunu belirten Şenol, “Ta ki AKP gelene kadar bayramlarımızı büyük bir coşkuyla kutluyorduk. AKP, geldikten sonra hesaplaşma, rövanş mücadelesine girmiş kurumların içini boşaltmış ve Atatürk devrimlerine dil uzatmaya başlamıştır! T.C ibaresini yok etmeye çalıştıklarını hepimiz gördük. Milletimizi ayrıştıracak, çeşitli devletçikleri oluşturacak süreç başlattılar. Şimdi de çelenk krizleri adı altında bayramlarımızın içini boşaltmaya çalışıyorlar. Yaklaşık 1 senedir bayramlarımızı anlamsızlaştırdılar. Gelen tepkiler üzerine 10 Kasım’dan sonra çelenk krizi bitmiş gibiydi. Ne yazık ki 23 Nisan için başvuruda bulunduk ve bize resmi yazıyla çelenk koyamayacağımız yönünde bilgi verildi. Ancak komşumuz Burdur’da izin verildiğini öğrendik. Vali Memduh Oğuz’u aradık ve durumu anlattık. O bize Belediye önünde bulunan Atatürk anıtı önüne çelenk koymamızı söyledi. Burdur’u emsal gösterdik o da bizi destekleyeceğini söyledi. Şu an bu sorun aşıldı. Diğer partiler ya da STK’lar çelenk koyar mı bilmem ama bu diğerlerine emsal olsun. Bence koymaları da gerekir. Törenden sonra saat 11.00’de çelengimizi Hükümet Meydanındaki Atatürk anıtına koyacağız” dedi.

VALİLİKLER TARAF OLMAMALI

Öte yandan valiliklerin taraf olmaması gerektiğini bildiren Şenol, “Valilikler konuya hassasiyetle bakmalı. Bu bağlılığımızı ifade eden bir törendir. Biz çelengimizi hep koyacağız. Bu konuda sorumluluğumuz çok büyük. Kimse bunu elimizden alamaz. Sayın Valimize duyarlılığından ve bizi desteklediğinden dolayı teşekkür ediyorum. Partimizden saat 10.30’da hareket edip 11.00’de de çelengimizi koyacağız. Bayramımızın milli olmasının en büyük anlamı budur. Ancak resmi törene katılmayacağız. Tüzel kişilik olarak resmi törene katılmamızın bir anlamı yok” diye konuştu.

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...