“Cumhuriyetimizin Bayramlarına sahip çıktığımız sürece DEVLETİMİZ ayakta kalacaktır”

24 Nisan 2013 14:46

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programının ardından kendilerine belirtilen saatte Atatürk Anıtına çelenk sunan CHP İl Teşkilatı, bu anlamlı günü normal programdan daha coşkulu şekilde kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dün CHP İl Teşkilatı Atatürk Anıtına çelenk sundu. Parti binası önünde toplanan kalabalık, Mimar Sinan Caddesi’nden sloganlar eşliğinde yürüyerek Hükümet Meydanı önüne geldi. Hükümet Meydanında bekleyen partililer gelen grubu alkışlarla karşıladı. Burada çelenklerini sunan grup ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını gür bir sesle okudu.

AKP ANLAMSIZLAŞTIRIYOR BİZ DEĞERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AKP’nin bu tür milli bayramların içini boşaltmaya çalıştığını ve anlamsızlaştırmaya çalıştığını ileri sürdü. Her ne şekilde olursa olsun bu anlamlı günü kutlamaktan vazgeçmeyeceklerini, büyük bir sorumluluklarının bulunduğunu belirten Şenol, şunları söyledi; “Hep birlikte, tüm Ispartalılarla birlikte bu coşkulu bayram, çocuklarımıza Atatürk tarafından armağan edilen bu anlamlı bayram, tüm Ispartamız için, tüm Türkiye için kutlu ve mutlu olsun. Hepimizin bildiği gibi TBMM 23 Nisan 1920’de savaş meydanlarında kurulmuştur. Bunun anlamı o kadar büyüktür ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi savaşta kurulan bir meclis olduğu için bu mecliste alınan tarihi kararlar, bağımsız Türk Cumhuriyetinin kuruluşunu gerçekleştirmiş ve ondan sonra da coşkulu bayramlarımız, anlamlı bayramlarımız, Kurtuluş Savaşı sürecindeki önemli günlere tekabül ettirilmiştir. Bunlardan biri de 23 Nisan’dır.

ATATÜRK BU GÜNÜN ANLAMINI KAVRAMAK

İÇİN ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETMİŞTİR

23 Nisan’ın anlamını kavramak için Atatürk, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir şekilde çocuklara armağan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaşadığı sürece bu bayramlar kutlansın diye armağan edilmiştir. Ama ne yazık ki görüyoruz ki milli bayramlarımız, kendi kimliğimizin ifade edildiği bu bayramlarımız AKP iktidarı tarafından içi boşaltılarak yok edilmeye çalışılmaktadır. Anlamsız hale gelmektedir. Ama görüyorum ki coşkulu Ispartalı dostların hepsi burada. Daha önceki bayramlarda olmadığı kadar kalabalığız. İnşallah bundan sonraki bayramlarda daha da kalabalık olacağız. Isparta halkımız da bu bayramlara katılacaklar. Cumhuriyetin değerlerine, Cumhuriyetin bayramlarına sahip çıktığımız sürece işte bu devletimizin ayakta kalması sağlanacaktır. Yoksa başka devletlerin çizmeleri altında ezilmeye, köle olmaya mahkûm oluruz.

Atatürk Samsun’dan başlayarak Kurtuluş Savaşı’nı örgütlerken tamamen Türk Milletinin, kendi asil, soylu düşünceleri ile örgütleyerek, her tarafta örgütlenerek bu mücadeleyi yapmıştır. İşte bizlere de onların torunları, çocukları olarak bu bağımsız cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak bizim görevimizdir

KATILMAYACAĞIM DEDİ ANCAK KATILDI

Öte yandan bugünkü resmi törene katılmayacağını bildirmesine rağmen törene katılan Vedat Şenol, “Temlisi katıldık. Zaten 3 kişiydik. Buna katıldık denilemez” dedi.

 

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...