Nerede o eski 23 Nisan’lar..!

24 Nisan 2013 14:48

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl beklenildiği gibi kutlanamadı. Hükümet Meydanı önünde düzenlenen kutlama programında kargaşa yaşandı, protokol töreni yarıda terk etti ve çocuklardan çok vatandaş programı izledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programının değişmesi bu yıl beklenen coşkunun oluşmamasına neden oldu. Dar alanda yapılan kutlama töreninde aileler çocuklarını görebilmek için birbirini ezdi, çeşitli tartışmalar yaşandı. Hatta aileler en sonunda alana girdi ve kargaşaya neden oldu. Bununla birlikte 5 yaşındaki bir kız çocuğu kayboldu. Tören alanındaki endişeli bekleyiş uzun sürmeden çocuk kendiliğinden ailesinin yanına geldi.

Öte yandan programı takip eden protokol, kutlamaları yarıda bırakarak alandan ayrıldı. Bu yaşananların ardından bazı vatandaşlar eski 23 Nisan kutlamasını aradıklarını söylediler.

ÇOCUK KOROSU DA OLMASA…

Kutlama programı öğrencilerin şiirleriyle başladı. Ardından halk oyunları sergilendi. Daha sonra birçok okulun öğrencilerinin bir araya getirdiği çocuk korosu seslendirdiği şarkıları hep bir ağızdan söyledi. Çocukların hep bir ağızdan söylediği şarkılar tören alanında bir nebze olsun kutlama yapıldığı imajını ortaya koydu.

BUGÜN HEM HÜZÜNLÜ HEM SEVİNÇLİ BİR GÜNDÜR

Bu arada İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ulu, bugün hem sevinçli hem de üzüntülü bir gün olduğunu ifade etti. Kahraman insanların bütün güçleri ve fedakârlıklarıyla büyük Türk Milletine önder olup yeni bir devletin temellerini attıklarını belirten Ulu, “23 Nisan 1920 tarihi bizim için hem hüzünlü hem sevinçli bir gündür. Çünkü Osmanlı Türkleri Oğuz boyundan gelen küçük bir toplulukken; Fedakârlığı, adaleti, kahramanlığı, ilmi çalışmaları, dini hizmetleri ve daha birçok güzel hasletleriyle hale hale Anadolu ve Trakya topraklarına yayılan ve büyük bir imparatorluk olan şanlı Osmanlı Devletinin teorik olarak değilse bile fiilen sona erişinin günü olduğu için hüzünlüdür. Ancak yeni Türk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin de teorik olmasa bile fiili olarak kendisini gösterdiği gün olduğu için sevinçli bir günümüzdür. ‘Hürriyet benim karakterimdir’, ‘Gayemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkmaktır’ vecizelerinin sahibi Mustafa Kemal Paşa başkanlığında toplanan ilk Meclis, milletimizin ve vatanımızın geleceğini belirlemek, aynı zamanda İstiklâlimizi kurtaracak kararlar almak durumundaydı. Bu da yapıldı. O kahraman insanlar bütün güçleri ve fedakârlıklarıyla bu büyük Türk Milletine önder olup yeni bir devletin temellerini attılar. Bu gün o gündür. Yani Bayram günümüzdür.

İLERLEME ADINA YAPAMAYACAĞIMIZ ŞEY YOK

‘Dünya başkalarına ilerleme dünyası olsun da niçin bize geri kalma dünyası olsun?’ Böyle olmadığını ve olmaması gerektiğini geçmiş tarihimizde gösterdik, şu anda da olabileceği görülüyor. Öyleyse bize düşen prensipli ve dürüst çalışmak. Daha çok şeyi öğrenmek ve tatbik etmek için çaba göstermek. Kalbi iman ilimleriyle, aklı pozitif ilimlerle mücehhez bir neslin insanlık adına ilerleme adına yapamayacağı bir şey yoktur” ifadelerinde bulundu.

Öte yandan Vali Memduh Oğuz da coşkulu bir gün geçirdiğimizi belirterek, “Coşku içinde kutluyoruz. 1000 kişilik öğrenci grubumuz da programa eşlik ediyor. Egemenliğimiz kutlu olsun” mesajı verdi. 

Bu haber 1158 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...