8 ülkeden 300 yabancı öğrenci Eğirdir’e gelerek 23 Nisan´ı kutladı

25 Nisan 2013 18:17

Ulusal Egemenlik Bayramı,  Eğirdir’de 8 ülkeden 300 öğrencinin katılımı ile ülkelere arası düzeyde kutlandı. Eğirdir şehir merkezinde kortej geçişiyle başlayan şenlik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla devam etti.

Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan,Hindistan, Romanya, Ukrayna, Polonya ve Gürcistan'dan gelen öğrenciler yaptıkları kısa gösterilerle herkesten alkış aldı. 8 ülkeden gelen çocuklar, kendi milli marşlarını ve mesajlarını okudu. Şenlikte Türkiye’yi Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu öğrencileri temsil etti. Çelenk sunumu ve kortej geçişinden sonra Tarihi Kale Meydanı’nda törende düzenlendi. Düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, açılış konuşması yaptı. Yılmaz Boztoprak; "Milletimize özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin ve yeni bir devletin yolunu açanTürkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 93. yılı hepimize kutlu olsun. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Paşa, 23 Nisan 1920'de TBMM'yi açtı. Bugün, 600 yıllık ulu çınar Osmanlı'nın ömrünü tamamlamasından sonra o ulu çınarın köklerinden yeniden sürgün veren Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin egemenlik için attığı ilk adım ve TBMM'nin kuruluşunun 93. yıl dönümüdür” dedi. Boztoprak, "Bu Bayram güzel ilçemizde de ayrı bir heyecanla kutlanmaktadır. İlçemize davet edilen 7 ülkeden misafirlerimiz bugün bizlerle bu sevinci yaşamaktadır. Uluslararası etkinlik olarak ülkemizde ilçe çapında yapılmış ilk Bayram kutlamasıdır. Bu güzel etkinliğin ilçemiz adına bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Sizin de desteklerinizle önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesini arzu ediyorum." açıklamasında bulundu

Şenliklerin büyük destekçisi Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral , bütün çocukların bayramlarını kutladı. Başkan Özmeral; “Eğirdir tarihinde ilk defa böyle geniş kapsamlı ve değişik ülkelerden rengarenk kıyafetleriyle gelen misafirlerimizi dört gün boyunca güzel ilçemiz Selçuklu şehrinde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Şu gördüğümüz kalemiz ve her tarafını donattığımız ay yıldızımızın gölgesinde çocuklarımızın burada oyunlarını hep birlikte seyredeceğiz ve bayramımızı coşkuyla kutlayacağız.Eğirdir'imizde gerçekten tarihe geçecek bir ilki yaşıyoruz. Bunda saygıdeğer Kaymakamımızın müteşebbis ruhuyla yardımcı olması İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve onun bünyesinde Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile müdürü ve görünmeyen bir sürü çalışanlarımız var. Bu güzel şenliğimize çocuğundan ve hatta bebeğinden en yaşlısına varıncaya kadar siz saygıdeğer halkımızın iştirak etmesi de burayı daha çok renklendirmiştir. Bu tür faaliyetler bırakın ilçelerde büyük illerde dahi yapılamayan gerçekten çok kıymetli bir faaliyettir. Çünkü bu bir zenginliktir. Bu,Türkiye'mizin hızlı bir şekilde gelişmesinin bir işaretidir. İnşallah bundan sonraki yıllarda da daha geniş daha kapsamlı daha çok katılımlı bir bayramlara ulaşmak ümidiyle saygıdeğer halkımıza, çocuklarımıza ve değişik ülkelerden gelen bütün misafirlerimize saygılarımı sunuyorum." dedi.

Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ise şunları söyledi: "Dünyanın dört bir tarafından gelen konuklarımıza, dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Bugün güzel bir günü kutluyoruz. Dünyada sadece Türkiye'de kutlanan ve Atamız tarafından bize hediye edilen bu Bayram kutlanıyor. Ben burada çocukça sevinelim ve bu çocuk bayramında her sene buluşalım diyor, herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından her ülke kendi yöresine ait bir birinden güzel halk oyunlarını sergiledi. Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu öğrencileri oynadıkları zeybek oyunuyla herkesin beğenisini topladı. Eğirdir Belediyesi’ni zabıta görevlileri tören sırasında bine yakın Ay-Yıldız Türk Bayrağı’ dağıttı. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından program sona erdi.

 

Bu haber 904 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...