Güllerin Efendisi’ni anlatan Gül Kokulu Kitap

25 Nisan 2013 18:24

Sevgililer Sevgilisi Peygamber Efendimizin (sav) doğumunun 1442. yılını kutladığımız bu mübarek günlerde Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde Gül Şehri Isparta’dan ‘Güllerin Efendisi’ Peygamber Efendimizi (sav) anlatan iki kitap çıktı.

Isparta, Sütçüler Kasımlar Kasabası doğumlu Tekin Kılınç’ın kaleme aldığı ‘Güllerin Efendisi’ kitabı Efendimiz (SAV) örnek hayatını gül kokuları içinde anlatıyor. ‘Güllerin Efendisi’ kitabı İki Dünya Yayınlarından çıktı.Yazar bu kitabı hediyelik olarak hazırlamış. Yayınevi de bu kitaba özel baskı teknikleri kullanmış. Kabartmalı ve gül desenli kapak kullanılan bu kitabın iç baskısı iki renkli ve gül kokulu… Okuyucusunun deyimiyle insan okurken kendisini gül kokusu kaplıyor.

Kutlu Doğum Kutlamalarında arkadaşına, ailesine hediye almak isteyen okuyucuların tercih ettiği bir kitap, 20.000 adet basılmış ve şimdiden ikinci baskısını yapmış. Yazar Tekin Kılınç 8 kitap olarak basılan bu kitap için hayatında yazdığım en güzel ve en değerli kitap olduğu görüşlerine yer verirken bu vesileyle herkesin Kutlu Doğum Haftasını kutladığını bildiriyor.

Yazarın Efendimiz (sav) anlatan ikinci kitabı da ‘Peygamberimizin (sav) Sevdiği Genç’ adlı kitabı ise Gül Nesli Yayınlarından yayımlandı.Yazar bu kitabında Efendimizin (sav) hangi gençleri  beğendiğini hadis-i şerifler ışığında anlatmış.

‘Güllerin Efendisi’

Sadi Şirazi şöyle bir hikaye anlatır: Bir avuç toprak aldım. Gül kokuyordu. Sordum ona: ‘Bu senin asli kokun değildir, sen bu kokuyu nereden aldın?’ Toprak dedi ki: ‘Ben bir gül ağacının toprağıydım. Gülün kokusu bana sindi. İşte ben bunun için gül kokuyorum.’

‘Peygamberimizin (sav) Sevdiği Genç’

Pegamber Efendimiz (sav) gençlere büyük önem vermiş, onları hep iyiye, güzele, doğru yola yönlendirmiştir. Kıymetini bilmemizi tavsiye ettiği nimetlerin başında gençlik nimeti olduğunu haber vermiş, sahip olduğumuz nimetler gibi kıyamet gününde gençlik nimetinin de hasabını vereceğimizi, gençliğini nerede, nasıl geçirdiğinden sorguya çekileceğini bildirmiştir.

Her iki kitabı tüm Türkiyede NT Mağazaları, internette, tüm seçkin kitapçılarda,  ilimizde Anadolu Kitap Kırtasiye ve NT Mağazalarından temin edilebilir. 

 

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...