‘ŞEHRİMİZ ISPARTA’ Kitabı öğrenciler için hazırlandı

17 Eylül 2021 16:12

Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir uygulama ile illerde ortaöğretim öğrencilerine seçmeli ders olarak şehrin tanıtımının olduğu ders kitaplarını dağıtıyor. İl Milli Eğitim müdürlüğü 7 kişiden oluşan yazar gurubunun hazırladığı 200 sayfalık ders kitabının basımını tamamladı.

Milli Eğitim Bakanlığı iki yıldır seçmeli ders olarak uygulamaya koyduğu şehirlerin tanıtımı için ortaöğretim öğrencilerine zorunlu olmamakla birlikte seçmeli ders olarak kendi illerini daha yakından tanımaları içir ders kitabı bastırdı.

Isparta il Milli Eğitim Müdürlüğü il genelindeki ortaöğretim öğrencilerinin seçmeli ders olarak seçtikleri şehrimiz Isparta kitabının basımını tamamladı. Önümüzdeki günlerde bu dersi seçen öğrencilere verilecek olan kitapta öğrenciler şehrin ekonomik, kültürel, tarihi yönlerini okuma, öğrenme imkanı bulacaklar. Vahap Çetin hocanın başkanlığındaki yayın kurulunda yer alan Arif Karakale, Ayşegül Kaya, Hasan Ayyıldız, Murat Başçiftçi, Şebnem Siyahgül ve Ahmet Çetinden oluşan yazar kadrosunun hazırladığı yaklaşık 200 sayfalık kitapta görsellerle birlikte Isparta şehrinin tarihi, turuztik yönleri anlatılıyor, Ekonomisi, tarımı ve şehirde ön plana çıkmış değerleri anlatılıyor.

Şehrimiz Isparta başlığı ile seçmeli olarak hazırlanan kitabın ön ve arka yüzünde Isparta’nın simgesi olan Gül, halı, Göl, Eğirdir kalesi ve eski Milli Eğitim müdürlüğünün binası ile Gülcü efendinin heykeli yer alıyor.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1176 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...