Taktik savaşları başladı

25 Nisan 2013 18:32

11 Mayıs’ta yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde son viraja girildi. Başkanlığın 3 güçlü ismi Şükrü Başdeğirmen, Eyüp Avcular ve İsmail Rüştü Çelik’in grup çalışmalarını hemen hemen tamamladığı ve bundan sonra taktik savaşlarının başlayacağı öğrenildi.

Isparta’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimine 16 gün kaldı. Isparta’nın ekonomisine yön veren bu kuruluşa başkanlık etmek isteyenler adaylıklarını basın aracılığıyla duyurmuş ve çalışmalarına başlamışlardı. 17 grubun mücadele edeceği seçimlerin bu yıl daha farklı yaşanacağı belirtiliyor.

GECE GÜNDÜZ KAVRAMI ORTADAN KALKTI

Adaylıklarını açıklayan sürecin güçlü isimleri Şükrü Başdeğirmen, Eyüp Avcular ve İsmail Rüştü Çelik’in, yaklaşık 1 ay gibi kısa bir sürede çalışmalarını tamamladıkları öğrenildi. Ancak seçim kulislerinden edinilen bilgiye göre adaylar gece ve gündüz kavramını ortadan kaldırdı. Çalışmalarını gün içine sığdıramayan adayların gece hatta sabahlara kadar ayakta kaldıkları öğrenildi.

GRUP ÇALIŞMALARI NEREDEYSE TAMAM

Öte yandan 17 gruplu bir seçim gerçekleştirilecek. Her bir gurup için adaylar temsilcilerini belirledi ve çalışmalarını sürdürüyordu. Seçimde son viraja girilirken grup temsilcilerinin çalışmalarını tamamladıkları gelen bilgiler arasında. Ancak kıyasıya bir mücadelenin sürdüğü işi garantiye alma adına gidilen yere birkaç kere daha gidildiği öğrenildi.

5000 ÜYEDEN 3500’ÜNÜN OY KULLANACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

Özellikle geçtiğimiz hafta sonu tüm adayların ilçelerde bulunduğunu ve çalışmalarını burada sürdürdükleri öğrenildi. 5000 üyesi bulunan Ticaret ve Sanayi Odası’nda tüm üyelerin oy kullanabilmeleri adına bazı adayların çeşitli girişimlerinin bulunduğu da öğrenildi. Geçen seçimlerde genelde 2500’de kalan oy kullanma oranının bu yıl 3500’e çıkacağı hatta geçeceği tahmin ediliyor.

TAKTİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bu arada çalışmalarını büyük oranda tamamlayan adayların seçime günler kala taktik savaşlarına başlayacağı öğrenildi. Nitekim bazı haber sitelerinde çıkan haberlerde bir grubun temsilcisine yıpratma çalışmaları yapıldığı iddia edildi.

 

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...