142 aileye ekonomik ve sosyal amaçlı kredi desteği verilecek

25 Nisan 2013 18:36

Orman Bölge Müdürlüğü 2013 yılı 1. etap ORKÖY kredi tespit çalışmaları tamamlandı. Buna göre 142 aileye 1 milyon 200 bin TL kredi kullandırılması sağlanacak. Ayrıca bu yıl ilk defa ekonomik amaçlı verilen kredilerin yüzde 25’inin hibe olarak vatandaşa geri verileceği öğrenildi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, 1. etap ORKÖY kredi tespit çalışmaları kapsamında önceki gün köylerdeki hak sahipleri ile bir araya geldiklerini açıkladı. Gelen talepler ve projeler doğrultusunda hak sahibi köylüler kura ile belirlendiğini belirten Değirmenci, önceki yıllardan farklı olarak bu yıl ilk defa verilecek olan ekonomik amaçlı kredilerin yüzde 25’nin hibe olarak vatandaşa geri ödeneceğini bildirdi.

KREDİ VERİLEN ALANLAR VE KÖYLER

Değirmenci, kredi verilecek olan alanları ve köyleri aktardı. Buna göre ekonomik amaçlı kredi olarak; Merkez İlçeye bağlı Küçük Kışla Köyü ile Gönen İlçesi Koçtepe Köyünde toplam 10 aileye Süt Sığırcılığı Projesi, Uluborlu İlçesi İnhisar Köyünde 5 aileye Süt Koyunculuğu Projesi, Keçiborlu İlçesi Kozluca Köyünde 9 aileye Süt Sığırcılığı kredisi tespiti yapıldı. Öte yandan sosyal amaçlı kredi olarak Yalvaç İlçesi Sağır Köyü, Hisarardı Köyü ve Yarıkkaya Köylerinde toplam 75 aileye verilmek üzere Güneş Enerjisi İle Su Isıtma Projesinin kredi tespitleri yapıldı. Ayrıca Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğünde Yeşilyurt Köyünde 8 aileye Plastik Örtülü Seracılık Projesi tespit çalışmaları yapıldı.

Değirmenci, kredilerin vatandaşların kurumlararası sorgulamaları yapıldıktan sonra verileceğini söyledi.

ÇANDIR’A EKSKAVATÖR MÜJDESİ

Değirmenci ayrıca bu yıl kooperatif amaçlı kredi olarak Sütçüler Orman İşletme Müdürlüğü Çandır İşletme Şefliği sınırlarında faaliyet gösteren SS Çandır Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifine 1 adet paletli ekskavatör alımı için kredi verileceğini müjdeledi.

 

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...