Bütçeden BAKA projeleri için 1 milyon 60 bin TL kaynak ayrıldı

27 Nisan 2013 13:33

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Memduh Oğuz, bölge kalkınmasına ivme kazandıracak araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına destek amacıyla 2013 bütçesinden Doğrudan Faaliyet Destekleri ve Teknik Destekler için toplam 1 milyon 60 bin TL kaynak ayrıldığını söyledi.

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Memduh Oğuz, 2013 Mali Destek Programı hakkında bilgi verdi. 20 milyon TL hibe bütçeli ve Mali Destek Programı kapsamında 161’i kâr amacı güden kişi ve kuruluşlardan, 78’i de kamu kurum ve kuruluşlarından olmak üzere toplam 239 proje başvurusu yapıldığını belirten Vali Oğuz, “Proje başvurularının bağımsız değerlendirme aşaması tamamlanmış olup Değerlendirme Komitesi aşamasına geçilmiştir. Değerlendirme Komitesi çalışmalarının tamamlanmasına müteakip başarılı projeler Yönetim Kurulumuzda ele alınacaktır” dedi.

1 MİLYON TL KAYNAK AYRILDI

Öte yandan BAKA’nın Doğrudan Faaliyet Destekleri (DFD) ile Teknik Destek çağrıları hakkında da bilgi veren Oğuz, bölge kalkınmasına ivme kazandıracak araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına destek sağlamak amacıyla 2013 bütçesinden Doğrudan faaliyet Destekleri ve Teknik Destekler için 530’ar bin TL olmak üzere iki farklı destek kalemine toplam 1 milyon 60 bin TL kaynak ayrıldığını söyledi. Oğuz, “Ajansımızca şimdiye kadar 2011 ve 2012 yılı DFD kapsamında toplam 112 DFD başvurusu alınmış olup, ilgili projelerden 40’ına destek verilmiştir. 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Destekleri ile Teknik Desteklere başvuru yapabilecek uygun başvuru sahipleri Valilikler, Kaymakamlıklar, İl Özel İdareleri, Belediyeler, Üniversiteler, TEKNOKENT’ler, diğer kamu kurum ve kuruluşları, Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, Sivil toplum kuruluşları, 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu Çerçevesinde Kurulmuş Birlikler, İhracatçı Birlikleridir” diye konuştu.

 

Bu haber 875 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...