“Isparta’ya zarar veriyorlar!”

27 Nisan 2013 13:34

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, eski İl Özel İdare binasının yerine ne yapılacağı konusu üzerine fikir yürüten İl Genel Meclis Başkanı, AKP Milletvekilleri, İl Başkanı ve bazı yöneticilerin görüş ayrılığı yaşamasından dolayı Isparta’ya büyük zarar verildiğini savundu.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, İl Genel Meclis Başkanı, AKP Milletvekilleri, İl Başkanı ve bazı yöneticilerin fikir ayrılığına düşmesinden dolayı bir türlü uyuşma sağlayamadıklarını belirtti. Eski İl Özel İdare binasının yerine ne yapılacağı konusunda görüş ayrılıklarının yaşanmasını eleştiren Şenol, “Şehri yöneten hem mülkî idare, hem de yerel idaresi sık sık bir araya gelip bu kadar önemli konularda görüş birliğine varamamaları Isparta’ya zarar vermektedir. Bunu aşmanın tek yolu; diyalogdur. Aralarında diyalog olmadığı için bu tür sorunlar her platformda ortaya çıkacaktır. İl Genel Meclisi biliyorsunuz Vali’nin başkanlığında toplanan çok önemli bir kurum. Zaten belediye ile bir sıkıntıları var, bir de Vali ile aynı sıkıntıları yaşamaya başladılar. Buradaki asıl sorun; Teşhisin doğru yapılmamasından kaynaklanıyor. Teşhisi farklı yaptıkları için çözümde de bir araya gelemiyorlar. Yani Isparta’nın çok katlı binalara mı ihtiyacı var, yoksa otopark yapılmasına ya da kent meydanına mı ihtiyacı var önce buna karar vermeliler” dedi.

BİZ DE KENT MEYDANI VE OTOPARK YAPILMASINDAN YANAYIZ

Öte yandan Isparta’nın en büyük sorunlarından birinin otopark olduğunu savunan Şenol, “Yer altında 4 – 5 katlı bir otopark yapılabilir. Isparta’ya büyük katkı sağlar. Üstü yeşil alan olabilir, kent meydanı olarak da anılabilir. Bu konuda genel kabul görülebilir noktaya gelinebilir esasında. İl Genel Meclisi kendi toplantısında bu konuyu gündeme getirip tartışabilmeli. Belediyenin ve valiliğin bu konudaki fikirlerini tekrar sorgulamalı ve gerekirse çevre mühendislerinden, çeşitli teknik birimlerden de bu konuda görüş alarak Isparta için en hayırlısı, en yararlısı hangi alanda değişim yapılması gerekiyorsa o konuda bir karara varmalı.

YANLIŞ KARARDAN DÖNMEK  ERDEMDİR

Bunun için de yanlış karardan dönmek bence bir hata olarak değil de bir erdem olarak kabul edilmeli. İl Genel Meclisi, önümüzdeki ilk toplantısında bu konuyu tekrar bir gözden geçirirse Isparta’ya büyük bir katkı sağlamış olur” diye konuştu.

UYUMLU ÇALIŞSALAR BÖYLE BİR SORUN OLMAZDI

Diğer taraftan bu sorunun uyumlu çalışılmamasından kaynaklandığın ileri süren Şenol, “Mülki idari olarak valinin görüşünün siyasi değerlendirmeden biraz ayrı düşünülebilir ama milletvekilleri, il örgütü ve il genel meclisinin farklı noktada olmasının tek bir açıklaması var: Kendi aralarında da bir koordinasyon yok. Kendi aralarında da bir bilgi alışverişi, bilgi aktarımı olmamış ki herkes farklı konuşuyor. Büyük partilerle Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve parti yönetimleri uyumlu çalışırsa bu sorun çözülür. O konuda da bir ortak noktaya gelinebilinir. Biraz daha tartışmak gerekiyor demek ki” şeklinde konuştu.

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...