“Halkın yüzde 90’ı kent meydanı olmasını istiyor”

27 Nisan 2013 13:35

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, il merkezinde yaptıkları anket çalışması sonrası halkın yüzde 90’ının yıkılan eski İl Özel İdare binasının yeşil alan, kent meydanı ve otopark olmasını istediğini belirtti. Yalçın, ayrıca İl genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’a sert çıkarak, “Maalesef her türlü siyasi açıklamayı yapabilen, İl Genel Meclisi’nin ağırlığını da kaybetmesine sebep olacak davranışlar içerisinde bulunan bir İl Genel Meclisi Başkanı var” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, eski İl Özel İdare binasının yerine altı otopark üstü kent meydanı ya da yeşil alan yapılması yönünde ortaya atılan fikirlere İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’un karşı çıkmasının ardından açıklamada bulundu. Bu alanda kent meydanı, yeşil alan ve otopark yapılması yönünde halkta genel bir kanaat oluştuğunu belirten Yalçın, İl Genel Meclisi’ne “350 bin kişinin adına yetki konulduğunu söyleyen İl Genel Meclisi acaba kaç kişi ile bu konuyu istişare etmiştir?” sorusunu yöneltti.

ANKET YAPTIK YÜZDE 90 KENT MEYDANI İSTENİYOR

Öte yandan kısa süre içinde merkezde bir anket çalışması yaptıklarını ve halka buranın ne olması gerektiği yönünde soru sorulduğunu ifade eden Yalçın, halkın yüzde 90’ının kent meydanı, yeşil alan ve otopark olmasını istediğini söyledi. Bu şehirde bir ulaşım sorunu olduğunu ve çözümü için çalışılması gerektiğini savunan Yalçın, “Biliyorsunuz otopark sıkıntısı yaşanmaktadır. Ulaşım sorununun da bir an önce çözüme kavuşması için uzman kişilerin bu konuda toplanması lazım. Ancak bu konuda halkta genel bir kanaat varken maalesef İl Genel Meclisi Başkanı sağa sola saldırılar yapmaktadır! Kimin ne kadar yetkili olduğunu, bu yetkinin Vali’de mi, İl Genel Meclisi’nde mi olduğu konusu tartışılarak çözülecek konular değildir. 5308 sayılı yasa, İl Genel Meclisi’nin, İl Genel Meclisi Başkanının ve ilin Valisi’nin bütün yetkilerini ortaya koymuştur” dedi. 350 bin kişinin adına yetki konulduğunu söyleyen İl Genel Meclisi acaba kaç kişi ile bu konuyu istişare etmiştir. İl Genel Meclisi Başkanı bana göre, İl Genel Meclisi adına bile açıklama yapmaması gerekirken, her türlü siyasi açıklamayı da yapan, İl Genel Meclisi’nin ağırlığını da kaybetmesine sebep olacak davranışlar içerisinde bulunan bir İl Genel Meclisi Başkanı var maalesef. Biz de anket çalışmalarımızı yaptık. Halkın yüzde 90’ından fazlası orasının yeşil alan olarak kalmasını istemektedir” dedi.

KÜLTÜR SİNEMASI VE BELEDİYE İŞHANI BENCE DE YIKILMALI

Öte yandan İl Genel Meclisi Başkanı Zabun’un “Madem kent meydanı istiyorsunuz cesaretiniz var Kültür Sinemasını yıkın. Belediye İş Hanını yıkın. Buradan daha iyi kent meydanı mı olur?” önerisine de sıcak baktıklarını belirten Yalçın, “Kendi tekliflerine de sıcak bakıyoruz. Kültür Sineması, Belediye İşhanı gibi yerlerin de ileride boşaltıldıktan sonra eğer yıkılırsa buranın yeşil alan olarak, kent meydanı olarak kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü kentler kimliklerini meydanlardan almaya başladı. Ünlü meydanlar, koskoca kentlere, ülkelere, değer katmaktadır. Isparta’da da bunun yapılması gerekiyor. Burada korunması gereken tarihi ve kültürel bir doku var. Bu anlamda İl Genel Meclisi Başkanı’nın bu konuyu siyasi düşünmemesi gerekir. İkinci bir safhaya geçsinler ve Isparta’yı düşünsünler. Evet, maddi değeri çok büyük olan bu yeri Isparta belki bu şekilde bir bina yapılmayarak kaybetmiş olacaktır ama bir Ispartalı hemşerilerimizin huzur ve mutluluğunu ölçecek bir para, bir değer yoktur” şeklinde konuştu.

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...