SDÜ Hastanelerine 26 Farklı Ülkeden Sağlık Turisti

29 Nisan 2013 17:59

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastaneleri sağlık turizminde şu ana kadar 26 farklı ülkeden yabancı uyruklu hastaya sağlık hizmeti verdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünce başlatılan sağlık turizmi çalışmaları kapsamında  Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastanesinde 25 farklı ülkeden yabancı uyruklu hastaya tedavi hizmeti verildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkiye’de sağlık turizminin gelişmesi için uluslararası tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Isparta’nın sağlık şehri olmasının yanı sıra doğa ve kültür zenginlikleriyle, eşsiz bitki faunasıyla Isparta’nın marka değerleri anlatılıyor. SDÜ yurt dışında görev yapan yabancı uyruklu doktorlara da mesleki eğitimler ve sertifika programları konusunda özel çalışmalar yapıyor.  Hastane yöneticiliği konusunda da özel sertifika programları düzenleniyor.

SDÜ'de Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastanesinde tedavi gören yabancı uyruklu hastaların geldiği bazı ülkeler; İran, Azerbaycan, Sudan, Romanya, Türkmenistan, Tacikistan, Kazakistan, Rusya, Yunanistan, Somali, İspanya,  Hollanda, Afganistan, Pakistan, Almanya, Arnavutluk, Anguilla, Çin, Danimarka, Tayvan, KKTC, Amerika Birleşik Devletleri, Eritre, Vanuatu,Etiopya.

Türk insanının eskiden yurt dışına tedaviye gittiğini ancak bugün dünyanın her yerinden hastaların Türkiye’de tedavi görmek için tercih ettiklerini görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Rektör Yardımcısı ve Sağlık Turizmi İcra Komitesi Başkanı  Prof. Dr. M. Numan Tamer konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hastanemize ciddi yatırımlar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Hastanelerimizin kalitesi ve yakaladığı yüksek standartlar dünya hastaneleriyle baş ölçüşecek noktada. Uluslararası kalitede hizmet verildiği ve nitelikli öğretim üyelerince uygulanan tedavilerin hizmet bedellerinin Avrupa ülkeleri ve ABD’ye göre daha düşük olduğu için hastanelerimiz cazip ve tercih ediliyor ” dedi.  Yüksek standartlardaki kaliteli hizmetin düşük maliyetlerle alınmasının üniversite hastanelerinin en büyük avantajı olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini belirten Tamer uluslararası tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarıyla belirlenen hedef ülkelerden daha çok sağlık turistine hizmet vermek için özel çaba sarf ettiklerini, sağlık turizmi için yaptıkları uluslararası tanıtımlarda sağlık şehri Isparta’nın da yaşam kalitesiyle, zengin kültür ve doğal yapılarıyla iklim özellikleriyle birlikte anlatıldığını ve hastalara özel Isparta kültür ve turizm tur paketleri sunduklarını sözlerine ekledi.

 

Bu haber 590 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...