SDÜ’de ‘Kutlu Doğum’ etkinliği

29 Nisan 2013 18:00

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğumunun 1442. Yıldönümü nedeniyle, Üniversitemiz Öğrenci Konseyi, Sosyal ve Kültürel Yaşam Kulübü, Edebi Düşünce Topluluğu ile İletişim Kulübü tarafından “Kutlu Doğum Haftası” programı düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Emre Ahirşan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Raşit Sancar’ın seslendirdiği Dursun Ali Erzincanlı’nın “ Ben Böyle Olmamalıydım” şiiri, Velican Yıldız’ın da seslendirdiği Sezai Karakoç’un “Ey Sevgili” şiiri de katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Ardından Sinan Dalkılınç ve İlahi Grubu, ilahi dinletisi sundu.

Kutlu Doğum etkinliklerinin bu yıl ana teması olan “İnsanlık Onuru”nun işlendiği programda, Abdülhamidhan Camii İmamı ve Hatibi Ömer Faruk Şirikci öğrencilerle buluştu. İnsanlık haysiyetinin doruk noktasının Peygamber Efendimiz olduğunu dile getiren Şirikçi, gençlerin O’nun ahlakını örnek alması ve sünnetlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Hz. Adem’den bu güne kadar yaşanan  ve insanlık onurunu zedeleyen olaylardan bahseden Şirikçi, “Cahiliye döneminde insanlık çok vahşi bir durum almıştı, kabileler birbirleriyle savaşıyorlar, her kabile öldürdüğü adam sayısıyla övünüyordu. İnsanlar, kız çocukları diri diri gömülüyordu, çocuğundan utanıyor cemiyetin içine çıkamıyordu. İşte böyle bir ortama Allah(c.c) Alemlerin Efendisini “And olsun biz insanoğlunu şerefli ve onurlu kıldık” ayeti kerimesiyle gönderdi. İslam dini O’nunla birlikte nefsin, aklın, ırzın, malın, dinin korunmasını müminler üzerine bir vecibe olarak terettüp ettiriyordu. Onun için insan hangi inançtan olursa olsun yaşama hürriyetine sahipti ve öyle kalmalıydı. Alemlerin efendisi böyle bir nizamı getirmişti” diye konuştu.

Peygamberimiz(S.A.V)’in insanlara olan şefkati ve hayatın her alanında insanlara yaklaşımını hadis ve ayetler eşliğinde anlatan Şirikçi, İslâm’ın, insan onurunu merkeze alarak tesis ettiği insan anlayışının esaslarını Hz. Peygamber’in çağlar üstü örnek hayatında, sünnetinde -söz ve davranışlarında görülebileceğini kaydetti.

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...