“SDÜ AR-GE’ye büyük önem veriyor”

29 Nisan 2013 18:01

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Kraniyofasiyal Anomaliler Kongresi” Barida Otel’de başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman, kroniofasiyal anomaliler hakkında bilgi verdi; konuşma, duyma, görünüm ve algı üzerinde etkili olan bu anomalilerin, sağlık ve sosyal entegrasyon üzerinde olumsuz etkilerinin bulunduğunu söyledi. Kroniofasiyal anomalisi bulunan hastaların tedavilerinin toplum için çok önemli olduğunu belirten Türkkahraman “Tedavilerin daha iyi anlaşılması konusunda yol gösterici olmasını dilediğimiz kongerenin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SDÜ AR-GE'YE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise alanında uzmanlaşmış hekimleri bir araya getiren kongrenin gerek bilgi gerekse de tedavi yöntemlerinin tartışılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. İşletme, mühendislik, tıp gibi pek çok alanda eğitim veren SDÜ’nün Ar-Ge’ye de büyük önem verdiğini vurgulayan İbicioğlu, Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinin Türkiye’deki en büyük ve donanımlı diş hekimliği fakültelerinin arasında olduğunu ayrıca dudak ve yarık damak tedavisinde de klinik hizmeti veren  tek üniversite olduğunu söyledi. İbicioğlu, konuşmasını küresel barış ve gelecek jenerasyonun refahı, ilişkilerin daha da geliştirilmesi açısından bu tür organizasyonların düzenlenmesi gerektiğini belirterek sonlandırdı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz da Isparta’yı güllerin başkenti olarak tanımladıklarının altını çizerek “Dünyada yetişen güllerin %60’ı Isparta’dan temin ediliyor. Bu bağlamda da dünyanın gözü şehrimize çevrilmiş durumda. Ayrıca Isparta, bilim ve bilgi şehridir. Yani değerli katılımcılar sizler şuanda hem güllerin başkentinde hem de bilim şehrindesiniz.” dedi. Kongre açılış konuşmalarının ardından çeşitli oturumlarla devam etti.

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...