Yeni Sanayi Sitesi’nde kanalizasyon çalışması

29 Nisan 2013 18:02

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Yeni Sanayi Sitesi’nde kanalizasyon çalışması başlatıldı. Daha önceden sanayi esnafının dükkânlarına ait bahçeden geçen kanalizasyon hatları, cadde üzerine alınıyor. Bu çalışmaların ardından da esnaf bahçelerini işyerlerine dahil ederek, genişletebilecek. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kanalizasyon hat yenileme çalışmalarını yerinde incelerken burada bulunan sanayi esnafına da çağrıda bulundu. Günaydın, “Biz burada çalışırken, esnaflarımızda bağlantılarını yeni hatlara yapsınlar. Bizlerde kendilerine yardımcı olalım, külfetlerini azaltalım” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yeni sanayi sitesinde yapılan çalışmaları inceledi. İncelemelerin ardından esnafla sohbet eden ve çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Günaydın, esnafın kendisine ait bahçe boşluklarında dükkânlaşmaya gittiklerini söyledi. Bunun ağır cezalar gerektirdiğini ancak meclise başvurarak bunun önündeki engelin kaldırıldığını ve esnafa inşaat yapma serbestliği getirildiğine değinen Günaydın, “Ancak burada bir sıkıntı daha var. Esnafımızın bahçe kısmından kanalizasyon hattı geçiyor. İnşaatlar başladığında buradaki kanalizasyon hatları zamanında yapılmış hatalardan dolayı da kapanacak. Esnafımız kendi aralarında, belediye ile tartışmalar yaşanacaktı. Bunun önüne geçmek için şimdiden yeni hattımızı çekiyoruz. Geleceğe yönelik burada bir sıkıntı yaşanmayacak ve esnafımızı da bu sıkıntıdan kurtarmış oluyoruz” dedi.

Belediye olarak kendilerinin burada çalışırken, esnafında dükkânları ile ana hat arasında bağlantıları yapmasını isteyen Başkan Günaydın, “Esnafımızda bağlantılarını biz burada çalışırken yapsın istiyoruz. Girecekleri külfete bizde imkânlarımız doğrultusunda yardımcı olalım. Bu çalışmayı bir kez yapalım, bir daha eziyet yaşanmasın. Burada da önümüzdeki süreçte asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Bunlar olmadan bağlantılar tamamlansın. Buradan başlayan çalışma daha sonra tüm sanayi için de düşünülüyor. Bu çalışmada esnafımıza ve Isparta’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bu haber 604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...