Isparta ışık hızını yakalayacak

29 Nisan 2013 18:05

İl Türk Telekom Müdürü Mehmet Taşdöğen, şehir merkezinde başlattıkları fiberoptik kablo döşeme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, “Şu ana kadar yaklaşık36 kmfiberoptik kablo döşedik. Proje tamamlandığında Isparta internette ışık hızına ulaşacak” dedi.

Fiber Kent olma yolunda hızla ilerleyen Isparta, 2 yıl içinde sürecini tamamlayacak. İl Türk Telekom Müdürü Mehmet Taşdöğen, 2 yıl içinde tüm mahallelerin fiberoptik kablo ile döşeneceğini belirtti. Fiberoptik kablo ile telefon, internet ve televizyon hizmetinin aynı anda verilebildiğini ifade eden Taşdöğen, “Isparta’yı Fiber Kent yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bakır kablolar yerine fiber kablolar kullanıyoruz. Bunun kullanılmasının nedeni; İletimde daha az veri kaybının yaşanması” dedi.

12 MAHALLE TAMAM

Öte yandan bugüne kadar 12 mahallenin fiber dönüşümü sağladığını belirten Taşdöğen, “Merkez santraline bağlı olarak Zafer, Fatih, Mehmet Tönge, Yedişehitler, Bahçelievler, Işıkkent, Batıkent, Binbirevler, Hızırbey, Dere, Yenice, Doğancı Mahallelerinin tamamı, Bağlar ve Gülistan Mahallelerinin de bir kısmına fiberoptik kablo döşemesi yaptık. Hedefimiz; 2 yıl içinde 4 mahallenin tamamına bu sistemi ulaştırmak ve Isparta’da ışık hızına ulaşmak” diye konuştu.

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...