“İnşaat malzemeleri ticareti yapanlar bir araya getirilmeli”

29 Nisan 2013 18:07

ITSO Başkan Adayı İsmail Rüştü Çelik, Isparta'nın en önemli sektörünün inşaat olduğunu belirterek yapı malzemeleri ticareti yapanlara yönelik önemli bir fikrini kamuoyu ile paylaştı.

Pembe liste ile seçime girecek olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İsmail Rüştü Çelik, Isparta’da inşaat malzemesi ticareti yapanların zor durumda olduğunu belirterek önemli bir fikir ortaya attı. İnşaat malzemesi satan esnafların KOÇTAŞ, TEKZEN, İKEA gibi büyük mağaza zincirleri altında ezildiğini belirten Çelik, ITSO’nun önderliğinde gerçekleştirilebilecek bir projeyi kamuoyu ile paylaştı.

SORUNLAR ÇÖZÜMLENEMEZ HALE GELMİŞ

Sorunların bilinmesine rağmen halen daha bir şey yapılmamasının düşündürücü olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi: “İlimiz ekonomisinin en önemli aktörü inşaat sektörüdür. Ticaret ve Sanayi Odası'nın 17 grubunun 3 grubu inşaat sektörü temsilcilerinden oluşmaktadır. Ancak öylesine önemli olan bu sektörde bir dizi sorunlar yaşanmakta. Bu sorunlar ve çözümü herkes tarafından bilinmesine rağmen hiçbir şey yapılmaması da bir aşikârdır.

İNŞAAT MALZEMELERİ TİCARETİ GLOBAL SERMAYE ALTINDA EZİLİYOR

Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2009 yılında kırmızı listeden başkan adayı olan İşadamı Cihan Zengi’nin ortaya koyduğu ‘İnşaat Malzemecileri Çarşısı’ fikrinin bugün ne kadar elzem bir boyut kazandığı ortadadır. Sektörün hızla yükseldiği, kentsel dönüşümün yaşandığı bu dönemde inşaat malzemeleri ticareti de ayrı bir önem kazanmıştır. Ancak son yıllarda inşaat malzemeleri ticareti global sermaye altında ezilmektedir. İnşaat malzeme ticareti yapanlar yavaş yavaş yok olmaktadır. TEKZEN, KOÇTAŞ, İKEA gibi ulusal ya da uluslararası zincir mağazalar bu alanda yok olma sürecini hızlandırmıştır. Isparta'da inşaat malzemeleri sektörü bir araya gelmeli ve güç birliği yapmalıdır. Neden bir TEKZEN, neden bir KOÇTAŞ, neden bir İKEA markası Isparta'dan çıkmasın. Öncelikle bölgesel olmak üzere Türkiye çapında bir inşaat malzemesi, ev gereçleri malzemesi satan bir yapı neden kurulmasın. Ticaret ve Sanayi Odası bu sürece önderlik ve liderlik yapacak güçtedir. Tek ihtiyacımız değişimdir. Değişimi Allah'ın izniyle biz yapacağız. Aksi takdirde ilimiz inşaat malzemeleri sektörü temsilcileri KOÇTAŞ, TEKZEN, İKEA gibi ulusal ya da uluslararası zincir mağazalardan herhangi birinde işçi, kalfa ya da usta olarak çalışmak zorunda kalacaklardır.”

 

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...