Batı Akdeniz’in Turizm Potansiyeli Riyad’da tanıtıldı

29 Nisan 2013 18:10

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Isparta ile Burdur’un turizm potansiyelini tanıtmak ve sürdürülebilir turizme katkı amacıyla Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki turizm fuarında stant açtı. 4 gün süren fuarda turizm profesyonelleri ile görüşmelerde, Batı Akdeniz’in tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin yanısıra sağlık, inanç, kongre, yat, spor, eko, golf, av ve yayla gibi alternatif turizm zenginlikleri İile 2016’da Antalya’da çiçek ve çocuk teması ile düzenlenecek Dünya Botanik Exposu tanıtımı yapıldı.

Uzun süreli konaklama yapan, alışveriş alışkanlıkları yüksek ve nitelikli Arap turistleri çekmek amacıyla tur operatörlerini Batı Akdeniz’e getirip tanıtım turları düzenleyen BAKA, 35 ülkeden 60’dan fazla firmanın yeraldığı 3 bin metrekarelik alandaki Arap Yarımadası’nın ikinci büyük turizm fuarına katıldı. Başkentin simgesi Kingdom Tower’daki 23-26 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen 5. Riyad Turizm Fuarı’nda Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar GÜN ile çok sayıda Suudi’nin ziyaret ettiği BAKA standı ilgi gördü.

Türkiye’ye gelen turist sayısında son yıllarda büyük artış gerçekleşen Suudi Arabistan’nın en önemli turizm fuarındaki BAKA standında, Antalya, Isparta ve Burdur’un yatırım fırsatları dünyanın dört bir yanından fuara katılan turizm profesyonellerine anlatıldı. Antalya Yatırım Destek Ofisi uzmanı Seyitcan Altınkaynak, turizm profesyonelleri ve diğer ziyaretçilere Batı Akdeniz’in tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri ile sağlık, inanç, kongre, yat, spor, eko, golf, av ve yayla gibi alternatif turizm zenginlikleri ile ilgili bilgilendirme yaptı ve 2016’da Antalya’da çiçek ve çocuk teması ile düzenlenecek Dünya Botanik Exposu’nun tanıtımı da gerçekleştirildi.

 

Bu haber 731 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...