İbicioğlu, Üniversitelerarası Kurul Toplantısı´na Katıldı

29 Nisan 2013 18:13

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ile Türkiye’nin 81 ilinde bulunan üniversitelerin rektörleri ve bölge üniversitelerin öğrenci konsey başkanlarının katılımıyla gerçekleşen 213. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na katıldı.

Antalya Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda eğitim, sağlık, kültürel sorunlar ile Türkiye gündemi ele alındı. Toplantıda terör sorunun çözüm süreci de tartışıldı. Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya önemli bir dönüm noktasından geçen Türkiye'de, üniversitelerin çözüm sürecine pozitif katkıda bulunmalarını istedi. Çetinsaya, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında, toplumsal uzlaşmanın ve amaç birliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Çetinsaya, üniversitelerin, yükseköğretim camiasının, sistemin, bu sürecin parçası olmasını ve sürece pozitif katkıda bulunması gerektiğini vurguladı. Sürecin sonuçlarından üniversitelerin de istifade etmesi gerektiğini ifade eden Çetinsaya, çağdaş üniversitenin eğitim öğretim, araştırma ve topluma hizmet fonksiyonları olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...