Eğirdir Adliye Sarayı için İmar Tadilâtı Meclis’ten geçti

29 Nisan 2013 18:15

Eğirdir Belediye Başkanı Özmeral, oybirliği ile alınan karar sonrasında Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.

Eğirdir Belediye Meclisi, Eğirdir’e Adliye Sarayı’nın biran evvel kavuşturulması için gerekli imar tadilatı değişikliği ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporunu oy birliği ile onayladı.

Eğirdir Belediye Meclisi 1. oturumda 13’üncü maddeyi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale etmişti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu gerekli çalışmalarını hazırladı ve 2. oturumda Belediye Meclisi’ne rapor halinde sundu. Süleyman Sağdur, Rufet Zorkol, Mehmet Yaşar, Osman Ataman Görgülü ve Yaşar Kuzgun’dan teşekkül eden İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na hazırladıkları rapordan dolayı Başkan Özmeral teşekkür etti.

Eğirdir Adiyle Sarayı’nın yapılması düşünülen Yazla Mahallesi sınırlarındaki eski Hapishane’nin bulunduğu arsa ve bitişiğindeki Belediye’ye ait parsellerde imar planı tadilatı ve ilâve imar planı, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun hazırladığı rapora göre oy birliği ile karara bağlandı.

Oy birliği ile alınan kararın tarihî bir karar olduğunu belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Eğirdir’imiz için çok önemli olan Adalet Sarayı’nın ilçemize kazandırılması arzusuyla meclise katılan üyelerimizin tamamı oy vererek imar tadilâtı ve ilâve imar planı oy birliği ile karara bağlandı. Bütün meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Halkımızın daha iyi hizmet alabileceği bir Adliye Sarayı’na kavuşmasını bizim gibi saygıdeğer halkımız da sabırsızlıkla beklemektedir. İnşaallah Eğirdir’imiz güzel bir Adliye Sarayı’na kısa zamanda kavuşur” açıklamasında bulundu. 

Başkan Özmeral, Adliye Sarayı’nın yapılması için eski Hapishane ile bitişiğinde Eğirdir Belediyesi’nin kendisine ait bulunan arazisinden büyük bir bölümünün Adalet Hizmet Alanı olarak ayrıldığını açıkladı.

Adalet Hizmet Alanı, yapılan tadilât ve ilâve imar planına değişikliğine göre 4 bin186 m2civarındadır.

 

 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...