Süne mücadelesi masaya yatırıldı

29 Nisan 2013 18:17

Hububat üretiminin en önemli zararlısı olan Süne, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapılan toplantıda tüm yönleriyle ele alındı. Toplantıya Isparta’da süne popülasyonu olan; Merkez, Keçiborlu, Atabey, Gönen, Ş.Karaağaç ve Yalvaç ilçelerinden 17 teknik eleman katıldı.

Isparta’da yapılacak 2013 yılı süne mücadelesi çalışmaları kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde 1 günlük eğitim ve planlama çalışması düzenlendi. İzmir Bornova Zirai Mücadele ve Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden Süne Bölge Koordinatörü Uzman Ekrem Kaya'nın başkanlığında yapılan toplantıda 2013 yılında Isparta’da süne mücadelesinde yapılması gerekenler katılımcılarla birlikte tartışıldı.

Süne Bölge Koordinatörü Uzman Ekrem KAYA "Isparta’da süne mücadelesinde kimyasal mücadeleye gerek kalmadan, mücadelemizi sürdürüyoruz, bunun sebebi doğal düşmanların süne zararlısını baskı altında tutmaları, ancak süne ile ilgili takip ve sürveylerimiz devam ediyor" dedi.

 

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...