“128 Milyon 500 Bin TL Personel Maaşları İçin Ayrılan Tahmini Bütçedir”

7 Aralık 2021 16:31

Isparta Belediyesi'nin 2022 yılı performans programında “kaliteli hizmet vermek için personele gerekli eğitimin verilmesi” başlığı altında 128 milyon 750 bin lira ayırdığı yönündeki tartışmalara Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Aralık ayı ilk meclis toplantısında son noktayı koydu.
128 milyon 500 bin liranın personel maaşları için öngörülen bir bütçe olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eğitim için ise 250 bin lira ayrıldığını söyledi.
Başkan Başdeğirmen açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bizim burada yapmak istediğimiz 128 milyon 750 bin lira toplam olan giderimizin hepinizin inceleyerek onayladığı onaydır. Hizmet alımı 2020 yılında bizim personel yaklaşık maliyeti giderimiz 128 milyon 500 bin lira burada yazdığı gibi… 250'lik kısımda eğitim. 250 bin lirada bir yıl içerisinde personelimize eğitim giderimiz olabileceği düşüncesiyle tahmini bir bütçe hazırlamışız. 2020 yılında bunlar uygulanabilir demişiz 2022 yılında.”
“8 MİLYON TL'LİK TAHMİNİ BÜTÇE ALTYAPI VE KAMULAŞTIRMA İÇİNDİR
2022 yılı performans programında raylı sistem projesi için 8 milyon lira tahmini bütçe ayrılmasıyla ilgili tartışmalara da açıklık getiren Başkan Başdeğirmen, “Roman gibi
performans raporu okunmaz. Bunlar roman zannediyorlar bunu. 8 Milyon Lira, raylı sistemin alt sistemin oluşturulması için proje çalışmasıdır. Kamulaştırma çalışmasıdır” dedi.
Başkan Başdeğirmen açıklamasında şunları söyledi: “Yapılmayacak bir proje için 8 Milyon lira ayrıldı diye iddialar var. Şimdi bunlar performans raporu okumasını bilmeyen adamlar. Roman gibi performans raporu okunmaz. Bunlar roman zannediyorlar bunu. Bunu okumak içinde bir kabiliyet gerekir. Bu raylı sistemin gerçekleştirilmesi 8 Milyon Lira, raylı sistemin alt sistemin oluşturulması için proje çalışmasıdır. Kamulaştırma çalışmasıdır. Biz bunun için buraya bütçe koymuşuz. Bizim yapacağımız raylı sistemin olduğu yerde kamulaştırmalarımız var. O kamulaştırmaları biz neyle yapacağız. Bu parayla yapacağız. Projesini nasıl hazırlayacağız. Bu parayla hazırlatacağız. Yani yapılamayacak bir raylı sistemi için 8 milyon kondu. Yani bu eğer bu gerçekleşirse kullanılacak bir para. Sanki cebimize sokulan farklı şekilde kullanabileceğin bir para değil. Diyelim ki burada 8 Milyon ayırdık. Bu 8 milyonu burada kullanamadık. Bunu fen işlerine aktarmamız gerekti. Ne yapıyoruz arkadaşlar meclise getiriyoruz. Bu 8 milyonun 2 milyonunu Fen işlerinde kullanabilir miyiz diye sizin onayına getiriyoruz. Eğer hep beraber oy çokluğuyla bu paranın fen işlerinde kullanılmasına izin verirsek burada ki ayırmış olduğumuz miktar buraya kullanılıyor. Bu hep yaptığımız iş değil mi?”
HABER MERKEZİ

Bu haber 1632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...