“Üniversitesinin şehirle bütünleşme noktasında SDÜ’yü örnek aldım”

29 Nisan 2013 18:21

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Endüstri ve Kalite Kulübü tarafından düzenlenen “5. Kariyer Günleri” sona erdi.  Etkinliğin kapanış töreni, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende, SDÜ Kurumsal İletişim Merkezince hazırlanan Tanıtım Filmi izlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Endüstri ve Kalite Kulübü Başkanı Bayram Şahin, kulüp hakkında bilgi vererek ülkenin ve dünyanın saygın şirket temsilcilerini SDÜ’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

SDÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Koruca da, Endüstri Mühendisliği Bölümü hakkında bilgi verdi ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kariyer günlerinin, insanın kendi fizyolojisinde mevcut olan yeteneklerinin keşfedilmesi ve kendi iç dünyasına yolculuk etmesini ifade ettiğini belirten SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise “İnsanoğlunun zihni ve beyni deneyimlerle biçimlenir. Bu biçimlenmede örneklemler önemlidir ve bu örneklemler hayatınızda pusula görevi görürler. Bu etkinlikte kariyer süreçleri içerisinde başarıyı elde etmiş insanların deneyimlerini dinleyeceksiniz. Onların deneyimlerini paylaşma imkanı buluyorsunuz. Öğrencilere faydalı olacak etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kitaplarla, kütüphanelerle, bilgisayarlarla sınırlı kalmayıp başarılı olmuş insanların deneyimlerini paylaşmak ve onlarla tanışma fırsatına olanak sağlayan etkinliklerin önemli olduğunu söyleyen Isparta Valisi Memduh Oğuz da, etkinliğin verimli geçeceğine duyduğu inancı dile getirdi.

Fiziki, akademik ve idari yapılanması açısından Türkiye’nin seçkin kurumlarından bir tanesi olan SDÜ’nün ilmi ve sanat alanındaki başarılarını yakından takip ettiklerini belirten Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Nevşehir Üniversitesinin şehirle bütünleşme noktasında SDÜ’yü örnek aldığını ifade etti. Bir meslek sahibi olmadaki esas gayenin insanlığa hizmet etmek olduğunu vurgulayan Kılıç, Yunus Emre’nin “Yaratılanı hoş gör, Yaratan’dan ötürü” ve Sait Faik Abasıyanık’ın “Bir insanı sevmekle başlıyor her şey” sözünü örnek göstererek iyi bir kariyer yapmanın ve başarılı olmanın temelinde insan sevgisinin yer aldığını söyledi. “İnsanlara daha iyi hizmet etmek için, gelişmek ve geliştirmek adına içinizde kaygı taşıyorsanız başarılı olursunuz, sevilirsiniz ve mutlu olursunuz. Sizin mutluğunuz da çevrenize yansır” diyen Kılıç, özgüvenin önemine vurgu yaptı ve hırsın aklın önüne geçmemesi gerektiğini söyledi. Kılıç, konuşmasında öğrencilere “İnanmak başarının yarısıdır. Dürüstlükten vazgeçmeyin. Beyin sürekli kaydeder fakat onun da bir kapasitesi vardır bu nedenle not almayı alışkanlık haline getirin. Unutmayın söz uçar, yazı kalır. Yaptığınız işi sevin. Bu nedenle de kimsenin etkisinde kalmadan istediğiniz yerde ve istediğiniz bölümde eğitim alın. Mutlaka hedefleriniz olsun ve kendinize bir yol haritası çıkararak buna uyun. Bunun için de vaktinizi etkin ve verimli kullanarak çok çalışmalısınız. Hatalarınız sizi yolunuzdan döndürmesin aksine yaptığınız hatalar sizi bir yerlere getirir, onlardan ders alın.” mesajını verdi.

Konuşmasına üniversitelerin mezunlarına gelecek sağlayan, kariyerlerini şekillendiren ve bilginin insanlarla paylaşıldığı yerler olduğunu belirterek başlayan YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Soysal da şunları kaydetti: “Hayatınızdaki en büyük dönüşümü sağlayan kurumlar olan üniversiteler bir son değil başlangıçtır. Mezunlar olarak da üniversiteniz ile ilişkileriniz devam edecek. Yeni yaşamınızda yolunuzu çizmek için kendinize istekleriniz hakkında sorular sorun. Kariyer tercihlerinizde kimsenin baskısı altında kalmadan cesur olun. Arayış içerisinde olmanız size kendinizi keşfetme olanağı tanır. Baskıların sizi sıradanlaşmasına izin vermeyin.”

Kariyer Günleri, Borusan Oto Genel Müdürü Azmi Kelemcisoy, İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanlığı Eğitim Uzman Yardımcısı Ekrem Çakmak ve Burak Ayan, Universal Hastaneler Grubu Ege Bölgesi Koordinatörü Mehmet Ulvi Ünal ile TURKCELL Akdeniz Bölge Müdürü Zümra Şendil’in konuşmaları ile sona erdi.

Konferans öncesinde YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Soysal ve Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti. karşılıklı iyi niyet dileklerinin dile getirildiği ziyarette günün anısına hediyeler takdim edildi.

 

Bu haber 739 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...